Avant Power izstrādā novatorisku akumulatoru tehnoloģiju – Avant Tecno laiž klajā elektriskos iekrāvējus Avant e5-27 un e5-13

Elektrisko iekrāvēju darba efektivitāte tiek būtiski paaugstināta, kompānijas Avant Tecno jaunajam apakšuzņēmumam Avant Power 2023. gadā sākot ražot akumulatoru blokus elektriskajiem Avant iekrāvējiem. Abi jaunie iekrāvēju modeļi Avant e5-27 un Avant e5-13 būs aprīkoti ar Avant OptiTemp akumulatoriem (27  kWh un 13 kWh) ar unikālu siltuma vadības sistēmu.

Akumulatora ietilpība divkārt pārsniedz citu ražotāju produktu parametrus. Ar pilnīgi uzlādētu akumulatoru Avant e5-27 var strādāt visu darba dienu bez atkārtotas uzlādes.


“Avant Tecno aktīvi darbojas izpētes un izstrādes jomās saistībā ar elektriskajiem iekrāvējiem jau kopš pagājušā gadsimta 90. gadiem, un pirmais pilnīgi elektriskais iekrāvējs tika laists klajā jau 1997. gadā. Desmitiem gadu strādājot ar elektriskajiem iekrāvējiem un akumulatoriem, mēs sapratām, ka vēl nav izgudrots tāds akumulatora bloks, kas būtu perfekti piemērots kompaktajiem iekrāvējiem. Tā nu mēs izlēmām, ka ražosim akumulatorus paši,” stāsta Avant Power Oy galvenais izpilddirektors Miko Pieponens (Mikko Piepponen).



Tagad Avant Power laiž klajā divus jaunākās paaudzes OptiTemp akumulatoru blokus jaunajiem, pilnīgi elektriskajiem Avant e5-27 un e5-13 modeļiem. Šie unikālie akumulatori būtiski paaugstina elektrisko iekrāvēju darba efektivitāti un drošību.

Galvenās Avant OptiTemp akumulatoru priekšrocības:

▪ Augsta veiktspēja, līdz 27 kWh. Avant e5-27 spēj paveikt divreiz vairāk, nekā citi šī izmēra klases iekrāvēji. Tikai ar vienu uzlādi tas var nostrādāt visu darba dienu.

▪ Integrēta OptiTemp sistēma. Novatoriskā siltuma vadības sistēma uztur optimizētu temperatūru un nodrošina vienādu darba jaudu gan aukstā, gan karstā laikā. OptiTemp akumulators labi darbojas arī ļoti aukstos apstākļos (-30°C). Pievienojot akumulatoru lādētājam, automātiski ieslēdzas arī temperatūras kontroles sistēma. Darba dienas sākumā, atvienojot lādētāju no elektrotīkla, akumulatora temperatūra tiek pielāgota darba sarežģītībai un esošajiem laika apstākļiem.

▪ Pieejamas ātrās uzlādes stacijas. Pateicoties akumulatora konstrukcijai, ar ātro lādētāju to var uzlādēt vien 1,5 stundas laikā, un līdz ar to tehnika var strādāt krietni garāku darba dienu.

▪ Pilnīga drošība. Nevienam citam ražotājam pasaulē nav līdzīga risinājuma drošības garantēšanai. Avant OptiTemp akumulatoriem nav karstuma izplatīšanās riska, tam pārvirzoties no vienas šūnas uz citu, kā arī nav iespējama liesmu izkļūšana no akumulatora. Pilnīgu drošību garantē akumulatora konstrukcija un iegremdes dzesēšanas sistēma.

“Sadarbība ar Avant Power un tā izstrādātie akumulatori ļauj mums būvēt tieši tādus elektriskos iekrāvējus, pēc kādiem tirgū ir izveidojies pieprasījums. Līdz šim elektrisko iekrāvēju kontekstā sarežģītākie jautājumi bija saistīti ar ilgāka darbības laika nodrošināšanu un ar pieejamākām cenām. Mēs sagaidām, ka jaunie e5 modeļi mums palīdzēs atrisināt abas šīs problēmas,” stāsta Avant Tecno ģenerāldirektors Jani Kekele (Jani Käkelä).




Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Elīna Treimane

Saistītie raksti