Frontālais iekrāvējs Volvo L150H TEHNIKAS APSKATS

Frontālie iekrāvēji Latvijā

Frontālo iekrāvēju piedāvājums ir gana daudzveidīgs un tajā atrodami modeļi visdažādākajām vajadzībām. Piedāvājam pārskatu par populārākajiem frontālo iekrāvēju ražotājiem un modeļiem, kas sastopami pašmāju tirgū.

Vieni no populārākajiem ir Volvo ražotie, kas pēc Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras datiem ir ap 38% no visiem reģistrētajiem frontālajiem iekrāvējiem Latvijā. Tie tiek izmantoti dažādās nozarēs, un to modeļu piedāvājums ir plašs, sākot no kompaktās klases modeļiem kā L45H, L50H līdz smagsvariem L180H, L220H ar darba masu līdz 33 tonnām.



JCB ražotie frontālie iekrāvēji, kopskaitā 21 modelis, ir sastopami dažādās nozarēs, kā piemēram, būvniecībā un ceļu būvē, lauksaimniecībā, atkritumu pārstrādē, dažādu beramo un cieto materiālu pārkraušanā, ieguves karjeros, ostās un kokzāģētavās. Jāatzīmē, ka JCB vēl tikai pirms gada nosvinēja savu 50. gadadienu, kopš tika saražots pirmais frontālais iekrāvējs 1969. gadā. JCB modeļu klāstā ir pieejami iekrāvēji sākot no kompaktās klases modeļiem, kā JCB 403, 406, 407, 409, ar hidrostatisku piedziņu un darba svaru no 2,5 līdz 6 tonnām, līdz lielo frontālo iekrāvēju modeļiem ar darba svaru līdz 21 tonnai. JCB frontālie iekrāvēji ir veidoti un būvēti, izmantojot modernākās ražošanas tehnoloģijas un augstākās kvalitātes komponentus ar izcilu strukturālo izturību visos mezglos. JCB frontālo iekrāvēju CommandPlus kabīne ir viena no labākajām operatora kabīnēm industrijā, ērtuma, ergonomikas, izcilas redzamības un zemāka trokšņa līmeņa ziņā. Tāpat tie ir aprīkoti ar LiveLink sistēmu, kas sniedz plašu informāciju par tehnikas reāllaika tehnisko stāvokli, darba stundu uzskaiti, darba stilu un veidu, degvielas patēriņu un servisa informāciju par kļūdām. Standartā JCB frontālajiem iekrāvējiem ir 1 gada garantija, taču papildus iespējams iegādāties pagarināto garantiju līdz 5 gadiem vai 10 000 motorstundām.


Komatsu firmas frontālie iekrāvēju ir pazīstami ar plašu pielietojamības, teicamu jaudas, komforta un uzticamības apvienojumu. Izmantojot hidrostatisko piedziņu, Komatsu riteņu iekrāvēji nodrošina izcilu vilces jaudu un zemu degvielas patēriņu. Latvijā viens no populārākājiem un mīlētākajiem modeļiem ir Komatsu WA475-10 frontālais iekrāvējs, kas būdams aprīkots ar Komatsu izstrādāto hidromehānisko transmisiju, ir daudzpusīgs nākamās paaudzes 24 tonnu klases riteņu iekrāvējs ar EURO V emisiju klases motoru. WA475-10 ir izstrādāts, pamatojoties uz sava priekšgājēju atzītajām priekšrocībām un tas uzrāda līdz pat 30 % lielāku degvielas ekonomiju. Pieprasīti ir arī Komatsu WA270-8, WA320-8 un WA380-8 modeļi. WA270-8 riteņu iekrāvējs klientiem piedāvā izcilu stabilitātes, celšanas un vilkšanas parametru kombināciju ar jaudīgu 6 cilindru motoru. Savukārt WA320-8 riteņu iekrāvējs piepildīs klientu vēlmes vieglas darbības un plašas pielietojamības ziņā, bet WA380-8 ir kā radīts smagiem darbiem.

Iecienīti un augsti novērtēti Latvijā ir frontālie iekrāvēji no Liebherr, kurus var iedalīt četrās modeļu grupās:

-           Kompaktie iekrāvēji ar celtspēju līdz 3,85 tonnām;

-           Stereo iekrāvēji ar 6,55 tonnu celtspēju;

-           Midsize jeb vidējās klases iekrāvēji ar 10,5 tonnu celtspēju;

-           XPower jeb lielie frontālie iekrāvēji ar 22,5 tonnu celtspēju.




Liebherr riteņu frontālie iekrāvēji izceļas ar zemu degvielas patēriņu, kas samazina ekspluatācijas izmaksas un palielina produktivitāti vienlaicīgi ar augstu pārkraušanas jaudu. Šie frontālie iekrāvēji ar augsto efektivitāti ir atzīti daudzos industrijas segmentos.

Jauno Liebherr modeļu L507 – L518 Stereo iekrāvēju kompaktais dizains un lieliskā manevrēšanas spēja padara tos par vieniem no segmenta līderiem. XPower modeļiem ir inovatīva industriālās tehnikas koncepcija, kas apvieno veiktspēju, degvielas ekonomiju, izturību un komfortu. Liebherr iekrāvējiem iespējamas divu tipu kinemātikas, industriālā un Z tipa, kas būs piemērotas gan darbam karjeros un industriālo materiālu pārkraušanā,  gan darbam kokzāģētavās, gan darbam ar vieglākiem materiāliem.




CASE frontālie iekrāvēji ir izturīgi un droši, tas vienmēr ļaus kvalitatīvi un savlaicīgi paveikt darbu. Tehnikas izturīgā konstrukcija un klienta nepieciešamību apzināšana ir CASE produktu pamatkoncepts. Pavisam nesen CASE ražotājkompānija ir nākusi klajā ar jaunu frontālo iekrāvēju G-sēriju, kura sastāv no septiņiem iekrāvēju modeļiem, kuriem raksturīgs pilnīgi jauns kabīnes koncepts, īpaši ergonomiska darba vide operatoram, vēl vairāk uzlabots darba ražīgums un maksimāli samazināts degvielas patēriņš. CASE frontālie iekrāvēji pieejami ar celtspēju no divām līdz 10,2 tonnām, kā kompaktās klases modeļi 21F, 121F, 221F un 321F, līdz frontālo iekrāvēju modeļiem ar darba svaru līdz 28.8 tonnām.




Caterpillar frontālo iekrāvēju piedāvājums ir ļoti plašs, sākot no kompaktās līdz vidējās un lielās klases modeļiem. Latvijā vieni no pieprasītākajiem ir vidējās klases modeļi kā 950, 962, 966, 972, kuri pateicoties to produktivitātei, degvielas ekonomijai un augstajiem standartiem tehnikas operatoru komforta nodrošināšanai ir pielietoti daudzās nozarēs.

Ir skaidrs, ka plašajā piedāvājuma klāstā ikkatrs uzņēmums spēs atrast uzticamāko un atbilstošāko iekrāvēju savām vajadzībām.

Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti