Latvijā pirmie SANY riteņu ekskavatori un veltņi uzsākuši darbu nomas uzņēmumā Traktors.LV

Ķīnā bāzētais industriālās tehnikas ražotājs SANY Group līdz šim Latvijā ir bijis pazīstams ar saviem kāpurķēžu ekskavatoriem, taču šogad Latvijas tirgū ienākuši arī pirmie SANY riteņu ekskavatori un veltņi.

Pasaulē pirmie SANY ekskavatori nonāca tirgū 2003. gadā, un kopš 2010. gada SANY Group ieņem stabilu vietu industriālās tehnikas ražotāju pirmajā desmitniekā. Ķīnā SANY ir Nr. 1 lielākais industriālās tehnikas ražotājs, un, kā liecina pasaules būvniecības mediju grupas KHL Group publicētais industriālās tehnikas ražotāju Top 50 saraksts, jeb – t.s. Yellow Table, 2024. gadā SANY atrodas sestajā vietā pasaules mērogā, tā kļūstot par Nr. 6 industriālās tehnikas ražotāju pasaulē, ierindojoties aiz līderiem Caterpillar, Komatsu un XCMG.

Latvijā jauni SANY ekskavatori ir pieejami kopš 2019. gada, kad par SANY tehnikas pārstāvi Latvijā kļuva SIA REPA – uzņēmums, kas Latvijas tirgū darbojas kopš 1991. gada, un līdz šim klientiem bija pazīstams kā tādu, pasaulē pazīstamu, zīmolu pārstāvis, kā piemēram HELI (iekraušanas un noliktavas tehnika, Ķīna), FRD FURUKAWA (specializētais hidrauliskais aprīkojums, Japāna), MOROOKA (gumijas kāpurķēžu damperi, Japāna), TMK (kniebējgalvas, Somija).

Igors Ivanovs, SIA REPA valdes priekšsēdētājs, stāsta: “SANY Group ir 8 rūpnīcas un tās visas atrodas Ķīnā. Katra ražo noteiktas produktu grupas – gan tikai vietējam Ķīnas tirgum, gan arī eksportam uz ārējiem tirgiem Eiropā un pasaulē. SANY ekskavatoru ražošanā tiek izmantotas kvalitatīvas, pasaulē labi pazīstamu Japānas, ASV, Vācijas un Itālijas ražotāju galvenās komponentes un hidraulika (Isuzu, Cummins, Deutz, vai Yanmar dzinēji, un REXROTH (BOSCH grupa), KPM (Kawasaki Precision Machinery), NACHI, NABTESCO, CASAPPA komponentes un hidraulika).

Runājot par populārākajiem segmentiem, kuros Latvijā tiek izmantoti SANY kāpurķēžu ekskavatori – to ir grūti tā viennozīmīgi pateikt, jo mēs esam pārdevuši dažādus – gan karjeru izstrādei, gan kūdras izstrādei, tāpat arī ekskavatorus mežistrādei. Ceļu būvei mazāk, un pagaidām mūsu klientu vidū nav tik daudz komunālo uzņēmumu, taču, mēs analizējam visas nianses un skatāmies uz visiem segmentiem. Līdz šim klientu iecienītākie SANY ekskavatoru modeļi Latvijā ir bijuši 7 tonnu, 13 tonnu un 20 tonnu kāpurķēžu ekskavatori.

Taču, SANY Group piedāvātais kopējais produktu klāsts ir ļoti plašs – tajā ietilpst ne tikai ekskavatori, bet arī tāda ceļu būves tehnika, kā, piemēram, motorgreideri un asfalta ieklājēji. Tāpat SANY ražo arī lielos frontālos iekrāvējus, teleskopiskos iekrāvējus, ostas tehniku – dažādus mobilos celtņus, un vēl vairākas industriālās tehnikas produktu grupas. 


Mēs esam gandarīti, ka pēc SANY kāpurķēžu ekskavatoru sekmīgā starta Latvijas tirgū, tagad varam piedāvāt saviem klientiem arī SANY riteņu ekskavatorus un asfalta un grunts veltņus. Šī gada pavasarī tehnikas nomas uzņēmums SIA Traktors.LV sava nomas parka paplašināšanai iegādājās pavisam 12 jaunas SANY tehnikas vienības – 8 SANY kāpurķēžu ekskavatorus: četrus SY26U (2,7 tonnas), SY35U (3,8 tonnas), SY50U (5 tonnas) un divus SY80U (9 tonnas), kā arī 2 riteņu ekskavatorus SANY SY155W (15 tonnas) un 2 asfalta un grunts veltņus STR30C modeļi (3 tonnas). 

Visas šīs tehnikas vienības tika iegādātas jaunas, ar 5 gadu rūpnīcas garantiju vai 10 000 motorstundām, kas ir viena no SANY tehnikas iegādes priekšrocībām visiem mūsu klientiem Latvijā. SIA REPA noliktavā Latvijā ir pieejami dažādas klases SANY kāpurķēžu ekskavatori (riteņu ekskavatori ir pieejami pēc pasūtījuma). Kā nākamās produktu grupas Latvijā plānojam piedāvāt SANY teleskopiskos iekrāvējus – jau ir pieejami divi modeļi STH1440 (ar maksimālo pacelšanas augstumu 14 metri) un STH1840 (ar maksimālo pacelšanas augstumu 18 metri), kas ir paredzēti Eiropas Savienības tirgum."


Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti