Pasaulē vadošā kalnrūpniecības, būvniecības un celtniecības tehnikas un aprīkojuma izstāde BAUMA 2022

Jau pavisam drīz, no 24. oktobra līdz 30. oktobrim, Messe München izstāžu centrā Minhenē, Vācijā, tiks atvērta 33. izstāde BAUMA 2022. 

BAUMA 2022 vizītkarte:
▪ 200 000 kvadrātmetri izstādes platība iekštelpās
▪ 414 000 kvadrātmetri izstādes āra platība
▪ 3000 izstādes dalībnieku no 58 valstīm

Pārskats par galvenajām tēmām izstādē BAUMA 2022:
▪ Rītdienas celtniecības metodes un materiāli
▪ Autonomās tehnikas
▪ Kalnrūpniecība – ilgtspējīga, efektīva, uzticama
▪ Digitālais būvlaukums
▪ Ceļš uz nulles emisiju



Rītdienas celtniecības metodes un materiāli
Visā pasaulē celtniecības tehnikas nozare risina mūsdienu izaicinājumus. Primārais mērķis ir samazināt cementa ražošanas laikā izdalītā oglekļa dioksīda daudzumu. Būvju nojaukšanas un demontāžas laikā iegūtie materiāli nākotnē būtu labāk jāpārstrādā un jāizmanto atkārtoti. Tiek izstrādāti arī jauni materiāli. 3D druka, moduļu konstrukcija un jauni materiāli  - celtniecības mašīnu nozare un kalnrūpniecības nozare izstrādā inovatīvas būvniecības metodes un materiālu risinājumus.

Autonomās tehnikas
Autonomās tehnikas attīstība sper milzīgus soļus uz priekšu, pat, ja līdz pilnīgai automatizācijai vēl ejams tāls ceļš. Būvniecības procesu un iekārtu automatizācija un digitalizācija samazinās siltumnīcefekta gāzu emisijas un nodrošinās produktivitāti šajā kvalificētu darbinieku trūkuma laikmetā.
Cilvēka un tehnikas saskarsmes (HMI - Human-Machine Interaction) un drošības sistēmas, būvlaukuma roboti un darbinieku skaita samazināšanas tendence – uzdevumi, kas risināmi autonomu tehniku ieviešanā.

Kalnrūpniecība – ilgtspējīga, efektīva, uzticama
Kā izejmateriālu rūpniecība var gūt labumu no digitalizācijas un automatizācijas priekšrocībām nākotnē? Kā vadošā kalnrūpniecības nozares platforma, BAUMA koncentrēsies uz kalnrūpniecības nozares nākotnes jautājumiem. Demonstrācijas tiešraidē papildinās jaunāko pētījumu atziņu prezentācijas.

Digitālais būvlaukums
Digitālās plānošanas un būvniecības procesi sola uzlabot rūpes par vidi, palielināt darba drošību, un, kas nav mazsvarīgi - arī darba produktivitāti un efektivitāti. Galvenais priekšnosacījums šiem ieguvumiem ir no ražotāja neatkarīgs sakaru standarts iekārtu savstarpējai komunikācijai (M2M - Machine to Machine). Datu pārvaldība, BIM (Building Information Modeling), virtuālā realitāte un digitālie risinājumi spēlē arvien izšķirošāku lomu veiksmīgā digitālajā darbā būvniecības un ieguves vietās.

Ceļš uz nulles emisiju
Viens mērķis visiem – siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana būvniecības un celtniecības tehnikas nozarē līdz nullei. Darbs ar hibrīdiem un pilnībā elektriskiem transportlīdzekļiem un celtniecības tehniku ir divi no iespējamajiem veidiem, kā samazināt emisijas būvniecības nozarē. Tas attiecas arī uz būvmateriālu izstrādi ar samazinātu CO2 emisiju līmeni.

Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti