Pirmā Volvo elektriskā tehnikas vienība ir ieradusies Latvijā

No šī gada maija arī klientiem Latvijā ir pieejams Volvo L25 ELECTRIC kompaktais frontālais iekrāvējs, un drīzumā gaidāms arī Volvo ECR25 ELECTRIC miniekskavators ar ātrās uzlādes iespējām.

Abas tehnikas vienības būs pieejamas demo apskatei un izmēģināšanai gan Volvo pārstāvniecības SIA Swecon teritorijā, gan izmēģinājuma braucieniem pie klientiem, kā arī iegādei.

SIA Swecon tehnikas tirdzniecības pārstāvis Juris Arents atzīmē, ka Volvo elektriskā tehnika ir radīta ar domu par zaļāku rītdienu, rūpējoties gan par operatoru, gan par apkārtējo vidi. Šī tehnika strādā bez kaitīgajiem izmešiem, ar samazinātu trokšņu līmeni un samazinātām vibrācijām gan kabīnē, gan tehnikas apkārtnē – tā nodrošinot būtiski paaugstinātu kabīnes komfortu operatoram, un uzlabojot darba vidi kopumā. 

Latvijā jau šobrīd pieejamā Volvo L25 ELECTRIC frontālā iekrāvēja elektriskā dzinēja jauda ir 22 kW, darba hidraulikas jauda ir 14 kW, standarta kausa ietilpība ir 0.9 m3, bet darba svars, atkarībā no komplektācijas, ir 4.900 – 5.270 kg. 
Standartā paredzētais maksimālais pārvietošanās ātrums šai tehnikas vienībai ir 20 km/h, taču iespējamas variācijas. Akumulatora kapacitāte ir 40 kWh, kas, atkarībā no tehnikas pielietojuma, nodrošina tās nepārtrauktu darbību līdz 8 stundām. Orientējošais akumulatora uzlādes laiks ir, sākot no 2 stundām (ar ātrās uzlādes ierīci), līdz aptuveni 12 h (ar parasto uzlādi no 220 V elektrotīkla).

Drīzumā gaidāmās otras elektriskās tehnikas vienības, Volvo ECR25 ELECTRIC miniekskavatora, darba svars ir no 2.680 – 2.780 kg, maksimālais rakšanas dziļums ir 2.672 – 2.965 mm (īsā/garā strēle), bet pārvietošanās ātrums ir no 2.4 – 4.5 km/h. Šīs tehnikas vienības elektriskā dzinēja maksimālā jauda ir 18 kW, tai ir 48V akumulators ar kapacitāti 20 kWh, kas, atkarībā no šī miniekskavatora pielietojuma, nodrošina tā nepārtrauktu darbību līdz 4 h. Akumulatora aptuvenais uzlādes laiks no parastā elektrotīkla ir 5 h (230 V spriegums, 16A), bet ar ātrās uzlādes ierīci jau 50 min laikā akumulators uzlādēsies līdz 80% (400 V spriegums, 32A). 

SIA Swecon komanda jau šobrīd ir īpaši apmācīta Volvo elektriskās tehnikas demonstrācijām un servisa apkalpošanai. 
Visi interesenti ir laipni aicināti pieteikties tehnikas apskatei un demo braucieniem! 

Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Elīna Treimane

Saistītie raksti