Trīs jaunumi Wacker Neuson tehnikas klāstā

Ar šī gada septembri arī Wacker Neuson klientiem Latvijā ir pieejami trīs jaunumi – 3 savienotu kombo vibrobliešu komplekts DPU110, 2.7 tonnu klases mini ekskavators EZ26-2 un Wacker Neuson gaismas masts LTN5. 

Wacker Neuson kombo vibrobliešu komplekts DPU110

Wacker Neuson produktu pārstāvja Latvijā SIA Alfis Wacker Neuson produktu grupas vadītājs Aigars Stiuka atzīmē, ka šis kombo vibrobliešu komplekts ir Latvijā līdz šim nebijis, unikāls produkts: “DPU110 ir 3 kopā saslēgtas viedās vibroblietes, kur visas vibroblietes ir vienādas, un tās ir iespējams izmantot gan komplektā, gan katru atsevišķi. 

Šis produkts ir ļoti populārs Lielbritānijā dzelzceļa līniju izbūvē, jo, saslēgtas kopā, šīs vibroblietes spēj nodrošināt šķembas blietēšanu 3 metru platumā, kas atbilst dzelzceļa līnijas izbūvei nepieciešamajam virsmas platumam. 

Latvijā tas varētu būt aktuāli šobrīd noritošajos Rail Baltica izbūves darbos. Tāpat, tās ir lieliski piemērotas arī grunts blīvēšanai lielās teritorijās, stāvlaukumos un citos ceļu būves objektos. Ražotājs Wacker Neuson uzsver, ka šāds vibrobliešu komplekts vajadzības gadījumā spēj aizstāt 10-tonnīgu grunts veltni, un starp priekšrocībām jāatzīmē ne vien efektivitāte, komforts un darba drošība, bet arī transportēšanas ērtums, un ērtības, raugoties no apkopes un servisa viedokļa.”

Viedās vibroblietes

Wacker Neuson DPU110 vibroblietes darbojas ar dīzeļdzinēju, un pēc izskata atgādina parastas rokas vibroblietes – ar rokturiem, kuri stiprinās blietes aizmugurē, taču – šie rokturi ir noņemami ne vien transportēšanas režīmā, bet ar šīm vibroblietēm var droši manevrēt arī t.s. bezroku režīmā – attālināti, no tālvadības pults. Tas nozīmē, ka šīs vibroblietes var izmantot arī bīstamos objektos, jo operators var regulēt blietes darbību arī atrodoties no tās drošā attālumā 5 – 6 metri – tālāk no putekļiem, izplūdes gāzēm un trokšņa.


Katrā no trim vibroblietēm ir iebūvēts modulis, kas raida datus uz aplikāciju, kura ir instalējama viedierīcē – tālrunī, datorā, vai planšetē, lai gan blietes operators, gan darbu vadītājs varētu uzraudzīt blietes darbību darba laikā, kā arī aplūkot datus par paveikto katras darba dienas beigās. Būtiski ir tas, ka šī aplikācija apkopo un nosūta lietotājam arī sablīvējuma rādītājus – kāds sablīvējums ir bijis visā blietēšanas ceļa garumā, kur sablīvējuma pakāpe tiek atspoguļota krāsās – no sarkanas līdz tumši zaļai. Ja kādā vietā sablīvējums ir izdevies sliktāks, jo, piemēram, tur ir bijusi mīkstāka grunts, tad operatoram ir iespēja atgriezties konkrētajā punktā, un šo rādītāju pēc nepieciešamības uzlabot.

SIA Alfis Wacker Neuson produktu tehniskais pārdošanas asistents Magnuss Melnacis uzsver sekojošus savienoto vibrobliešu komplekta DPU110 rādītājus:

Efektivitāte 
* Nodrošina unikālu darbības platumu – 3 metrus.
* 3 savienotās vibroblietes iespējams atvienot, lai izmantotu un pārvadātu arī katru atsevišķi.
* Compomatic funkcija palīdzēs plānot un kontrolēt darba procesus ārpus būvlaukuma, izmantojot Equipcare GPS moduli.

Kvalitāte
* Vibroblietes izgatavotas no nodiluma izturīgiem materiāliem, tās ir paredzētas intensīvam darbam skarbos apstākļos.
* Autostarts nodrošina to, ka vibroblietes dzinējs sāk strādāt tikai pie optimālas temperatūras.

Komforts
* Vienkārša iedarbināšana ar pogas nospiešanu.
* Operatora vadības panelis 12 valodās.
* Liela degvielas tvertne – ar vienu uzpildi pietiek nepārtrauktai 4 stundu lietošanai.


Drošība
* Aizslēdzams motora pārsegs pasargās no neatļautas piekļuves operatora vadības panelim, pultij un degvielas tvertnei.
* Startera poga ir individuāli programmējama.
* Infrasarkanā tālvadība ar daudzām drošības funkcijām.

Transportēšana
* Lielas, viegli pieejamas nostiprināšanas vietas nodrošina mazāku bojājumu risku transportējot.
* Pacelšanas balsts. 

Uzturēšana un serviss
* Viegla piekļuve veicot apkopes – noņemami sānu paneļi un pilnībā atverams motora pārsegs.
* Gari apkopes intervāli, pateicoties gaisa filtru tehnoloģijai.

Ekoloģiska un ilgtspējīga
* Dzinējs atbilst visiem izmešu standartiem un ļauj vibroblietei strādāt pat ekstrēmu temperatūru apstākļos.
* Ūdens dzesēšana nodrošina ļoti ilgu dzinēja kalpošanas laiku.
* Īpaši izturīga konstrukcija.
* Tērauda cauruļu rāmis un tērauda vāka loks padara DPU110 ļoti izturīgu un pasargā no bojājumiem.

Ražotāja garantija šim vibrobliešu komplektam ir 2 gadi. Septembra vidū pirmais DPU110 kombo vibrobliešu komplekts ieradās Latvijā, un SIA Alfis saviem klientiem rīkoja šī produkta izmēģināšanas demo sesiju.

Wacker Neuson mini ekskavators EZ26-2

Otrs jaunums ir Wacker Neuson 2.7 tonnu klases ekskavators EZ26-2, kuram, salīdzinot ar iepriekšējo modeli, ir veikti ne vien dizaina uzlabojumi, bet ir ievērojami uzlabota arī veiktspēja – piemēram, šī miniekskavatora celtspēja ir 500 kg. 

WN EZ26-2 ir ērti transportējams uz piekabes, un nodrošina savam svaram optimālu jaudu. Tas darbojas ar dīzeļdzinēju un ir pirmais Wacker Neuson miniekskavators šajā klasē, kuram ir kondicionieris. No jaunumiem šī miniekskavatora vadībā ir jāatzīmē divas funkcijas – automātiskā apgriezienu kontrole un auto-stop. Interjerā šis WN EZ26-2 modelis lepojas ar tādu displeju un vadības svirām, kas ir līdzīgi, kā lielākas klases ekskavatoriem. Agrāk visiem Wacker Neuson miniekskavatoriem līdz 3 tonnu klasē bija raksturīga viena, standartizēta vadības ierīču versija, bet šim modelim ir jau daudz ērtāks vadības pogu izvietojums. Arī hidrauliskā ātrā sakabe šim modelim ir ērtāka, kā iepriekšējiem, jo tā ir pilnībā vadāma no kabīnes, aktivizējama ar vienas, un noņemama ar otras pogas palīdzību. 


Pateicoties kompaktajiem gabarītiem, šis miniekskavators ir ideāli piemērots tādiem darbiem, kā komunikāciju izbūve, enerģētikas objekti, kanalizācijas izbūve, apzaļumošana, būvdarbi privātmāju sektorā, kur jāstrādā ļoti šauros apstākļos, kā arī – šī tehnikas vienība ir ideāli piemērota darbu veikšanai šobrīd populārajos saules paneļu parkos. Šim ekskavatoram ražotājs nodrošina garantiju – 2 gadi vai 2000 m/h līdz 5 gadi un 5000 m/h . Arī šī tehnikas vienība jau kopš septembra vidus ir apskatāma un izmēģināma Wacker Neuson produktu pārstāvja SIA Alfis teritorijā.


Wacker Neuson gaismas masts LTN5

Trešais jaunums Wacker Neuson tehnikas klāstā septembrī ir WN LTN5 – pārvietojams, augstas veikstpējas gaismas tornis, jeb – gaismas masts. Tam ir savs ģenerators un tas ir ērti transportējams, jo atrodas uz piekabes.


Aigars Stiuka stāsta: “Līdz šim Wacker Neuson piedāvāja klientiem savu sadarbības partneru ražotus gaismas mastus, taču LTN5 ir pirmais paša Wacker Neuson Eiropas tirgum ražotais gaismas masts. Šis mums ir jauns, ļoti labs produkts, kuru mēs piedāvājam tirdzniecībā arī nomas uzņēmumiem. WN LTN5 gaismas mastam ir labi rādītāji ne vien attiecībā uz gaismas spožumu, kuru tas nodrošina, bet arī no tehniskā viedokļa – tas darbosies ilgtermiņā un kalpos uzticami. Šajā gaismas mastā ir iebūvētas 4 LED lampas, kuras nodrošina apgaismojumu, kas ir maksimāli pietuvināts dienasgaismai. LTN5 gaismas masta apgaismojamais radiuss ir 3800 kvadrātmetri, un tas ir paredzēts izmantošanai jebkurā objektā pēc nepieciešamības – kā būvlaukumu, tā jebkādu citu teritoriju apgaismošanai, piemēram, pasākumu laikā, u.c. Ražotāja nodrošinātā garantija šim produktam ir 2 gadi.” 


Magnuss Melnacis uzsver sekojošas WN LTN5 gaismas masta priekšrocības:

* Viegla konstrukcija un kompaktas dimensijas.
* Elektrohidrauliski paceļams gaismas masts.
* Svars zem 750 kg, kas ļauj to droši pārvietot ar B kategorijas autovadītāja apliecību.
* 4 LED paneļi ar augstu gaismas intensitāti 4 x 400 W - 224000 lūmeni.
* Nepārtrauktas darbības laiks tikai gaismai 124 stundas.
* Komfortabls operatora panelis.
* Ārējā strāvas pievades rozete.
* Gaismas sensors un programmējams darbības laiks.
* Vēja sensors stipra vēja laikā automātiski nolaiž gaismas mastu.

Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti