BLAXTAIR – kā novērst sadursmes starp cilvēkiem un tehnikām

Mežistrādē, būvniecībā, ostās, ražotnēs, noliktavās un visur citur, kur cilvēks strādā blakus tehnikai, ir augsts risks to sadursmei. Apmēram puse no visiem nelaimes gadījumiem darba vietās ir reģistrēti šajās nozarēs, diemžēl - arī smagie un letālie gadījumi.

Lai brīdinātu tehnikas operatoru un gājēju par briesmām, tiek izmantotas dažādas sistēmas, kā radari, skeneri, skaņas signāli, un kādu laiku daļai tehnikas standarta komplektācijās ir obligāti iekļautas arī aizmugurējā skata kameras.

Visas šīs sistēmas prasa papildus uzmanību no tehnikas operatora, bieži jāskatās kameru monitoros, biežie skaņas signāli no radariem vairāk nogurdina, nevis palīdz. Tāpēc ne reti šīs papildus drošības sistēmas tiek atslēgtas, un netiek panākts vēlamais.


Blaxtair – inteliģenta cilvēku atpazīšanas sistēma.

Kā tā strādā un ar ko atšķiras no iepriekš pieminētajām? Blaxtair sensoru kamera, kas tiek uzstādīta tehnikas aizmugurē vai citās aklajās zonās, nepārtraukti skenē tās un nosūta video attēlus uz sistēmas procesoru, kas rekonstruē vidi 3D formātā reālajā laikā. Sistēmas procesors, izmantojot atpazīšanas algoritmus, spēj noteikt un atšķirt vai tehnikai bīstamā tuvumā atrodas cilvēks, vai kāds objekts. Sistēma spēj noteikt atšķirīgus detektēšanas attālumus cilvēkiem un citiem objektiem. Piemēram, sistēma ziņo, ja cilvēks atrodas tuvāk par 7 metriem no tehnikas, un citi objekti – 1 metru no tehnikas. Šos uzstādījumus ir iespējams mainīt atkarībā no darba vides un apstākļiem.


Rezultātā Blaxtair brīdina tikai par patiesi bīstamajām situācijām, un nenogurdina tehnikas operatoru ar nepārtrauktiem brīdinājumiem, neprasa nepārtrauktu uzmanību monitoros, un dod iespēju koncentrēties uz veicamo darbu, paaugstinot gan darba produktivitāti, gan paša operatora labsajūtu.

Blaxtair detektēšanas sistēmas ir izmantojamas praktiski visu veidu industriālajām un noliktavas tehnikām. Standarta komplektācijā ietilpst sensoru kamera, procesors un monitors. Lielu tehniku gadījumā iespēja vairāku sensoru kameru uzstādīšana. Papildus iespējams aprīkot ar skaņas un gaismas signāliem, lai labāk informētu cilvēkus tehnikas tuvumā.

Blaxtair Connect – rīks negadījumu risku uzskaitei un samazināšanai.

Izmantojot Blaxtair Connect, sistēmas datus iespējams uzkrāt, apkopot un analizēt, lai izvērtētu bīstamās darba zonas, un maksimāli samazinātu cilvēku un tehnikas iespējamās saskarsmes vietas.

Vairāk https://www.partnerids.lv/lv/tehnika/blaxtair/ 


Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti