Jaunais 973 papildina atjaunoto Cat® kāpurķēžu iekrāvēju līniju

Jaunais Cat® 973 kāpurķēžu iekrāvējs ir daudzpusīgs un piedāvā līdz pat 10% labāku degvielas patēriņa efektivitāti, augstāku produktivitāti, uzlabotu kabīni un papildaprīkojumā pēc izvēles pieejamu t.s. Payload, jeb kravas monitoringa tehnoloģiju. Ar 275 zirgspēku (205 kW) jaudu un 29 892 kg darba svaru šis iekrāvējs tagad pasaules tirgū aizvieto Cat® 973K kāpurķēžu iekrāvēju, un kopā ar tādiem modeļiem, kā 973 (160 zs/119 kW) un 963 (202 zs/151 kW), tas ir labs papildinājums Cat® kāpurķēžu iekrāvēju līnijai.

Kāpurķēžu iekrāvējs ir tā tehnikas vienība, kas spēj paveikt visu – līdzināt, iekraut, rakt, pārvest, uzpildīt, utt – pat skarbas vai slidenas darba virsmas apstākļos. Ar 275 zirgspēku (205 kW) jaudu un 29 892 kg darba svaru jaunais Cat® 973 kāpurķēžu iekrāvējs tagad pasaules tirgū aizvieto Cat® 973K kāpurķēžu iekrāvēju, un kopā ar tādiem modeļiem, kā 973 (160 zs/119 kW) un 963 (202 zs/151 kW), tas ir labs papildinājums Cat® kāpurķēžu iekrāvēju līnijai.



Cat® 973K piedāvā līdz pat 10% labāku degvielas patēriņa efektivitāti, augstāku produktivitāti, uzlabotu kabīni un papildaprīkojumā pēc izvēles pieejamu t.s. Payload, jeb kravas monitoringa tehnoloģiju.

Vienkāršota vadība

Jaunais 973 ir lielākais kāpurķēžu iekrāvējs nozarē, taču tas ir veikls un vienkārši vadāms. Atjaunotajā kabīnē ir amortizēts sēdeklis un regulējami roku balsti un vadības ierīces. Intuitīvs 10 collu (254 mm) skārienjūtīgs panela displejs ir viegli lietojams, un tam ir standarta augstas izšķirtspējas atpakaļskata kamera. Slīpuma sensors atvieglo operatoram darbu, uzrādot displejā galveno kritumu un šķērskritumu.

Izvēlieties kursorsviru (t.s. džojstiku) vai V-veida vadības sviru un pedāļa stūrēšanu transmisijas vadības ierīcēm, un kursorsviru vai 2-sviru vadību agregāta ierīcēm. Kursorsviras izvēle radīs pazīstamākus darba apstākļus tiem operatoriem, kuri ir pieraduši strādāt ar kompaktām vadības ierīcēm kompaktajiem kāpurķēžu iekrāvējiem. Kā viena, tā otra vadības sviru principa izvēles gadījumā operatori var iestatīt sev vēlamo agregāta reakciju, saskaņā ar savām individuālajām vēlmēm un tehnikas pielietojumu. Lai atvieglotu tādus darbus, kā pašizgāzēju piekraušana, operators var iepriekš iestatīt atkārtotas pacelšanas, nolaišanas, izgāšanas, u.c. funkcijas. Vienmērīgāka agregāta un stūres reakcija, kā arī uzlabota stūrēšanas veiktspēja nodrošina labāku iekrāvēja vadāmību.


Labāka produktivitāte + zemāks degvielas patēriņš = Lielāka peļņa

Jauno 973 iekrāvēju darbina Cat C9.3B dzinējs. Pateicoties Automātiskajam režīmam (Auto Mode), kas pielāgo dzinēja apgriezienus reālajai slodzei, degvielas patēriņš tiek samazināts par līdz pat 10 procentiem. Eco Mode izmantos vēl mazākus dzinēja apgriezienus vēl lielākai degvielas ekonomijai vieglākas slodzes gadījumā. Bet Jaudas režīms (Power Mode) pastāvīgi saglabās augstus dzinēja apgriezienus, lai visu laiku jebkurā brīdī būtu pieejama liela jauda.

Pēc izvēles pieejamais Performance Series paaugstinātas veiktspējas kauss palielina produktivitāti par līdz pat 20 procentiem. Papildaprīkojumā pieejamā Fusion™ ātrā sakabe nodrošina ātru darba aprīkojuma nomaiņu. Visas ar šo Fusion™ ātro sakabi aprīkotās tehnikas vienībvas var koplietot plašu kausu, dakšu un citu darba instrumentu klāstu. Kausiem jau rūpnīcā tiek uzstādīti Advansys™ kausu uzgaļi/adapteris/bloķēšanas sistēma. Advansys™ kausu uzgaļi ir radīti maksimālai produktivitātei un zemākām kausa dzīves cikla izmaksām. To uzstādīšana ir droša, ātra un šo uzgaļu nomaiņa ir iespējama bez speciāliem instrumentiem.

Īpašas, pielietojumam atbilstoši veidotas, zema virsmas spiediena (Low Ground Pressure, LGP) atkritumu apstrādes/ēku nojaukšanas iekārtas jau rūpnīcā ir aprīkotas ar specializētu šasiju, aizsargiem un citām funkcijām, kas palīdz mašīnai veikt vissmagākos darbus. 973 Steel Mill tērauda rūpnīcām paredzētā kāpurķēžu iekrāvēja komplektā ietilpst specializēta kabīne, izolēta tērauda degvielas tvertne, augstas temperatūras izturīga šasija un īpaša izolācija, kas padara šo tehnikas vienību piemērotu sārņu apstrādei.


Cat Payload

Cat Payload tehnoloģija nodrošina precīzu informāciju par kausa noslodzi, veicot materiāla svēršanu darba laikā, tā novēršot pārmērīgu vai nepietiekamu kravu kausā. Precīzāka iekraušana samazina iekrāvēja darba cikla laiku, kas palīdz ietaupīt laiku, darbaspēka un degvielas izmaksas.

Tehnoloģijas lielākai efektivitātei

Cat Equipment Management telemātikas tehnoloģija palīdz vienkāršot objektu pārvaldību. Šī sistēma ievāc datus par tehniku, pārvietoto materiālu un cilvēkiem, un apkopo tos dažādām vajadzībām pielāgojamos formātos. 

Product Link™ sistēma automātiski un precīzi ievāc datus no jebkura veida un zīmola tehnikas vienībām, un tie ir apskatāmi tiešsaistē, izmantojot interneta un mobilās lietojumprogrammas. 

VisionLink® sistēma sniedz pastāvīgu piekļuvi aktuālajai informācijai. Cat dīleris var palīdzēt izveidot klienta individuālajām vajadzībām pielāgotu šīs sistēmas abonementu, kas būs pieejams ar mobilās vai satelīta ziņošanas sistēmas palīdzību, vai ar abām.

Cat App – Cat aplikācija palīdzēs pārvaldīt tehnikas vienības jebkurā laikā – ar viedtālruņa palīdzību.

Remote Troubleshoot – attālinātā diagnostikas sistēma ietaupa laiku un naudu, ļaujot Cat dīleriem veikt tehnikas vienību diagnostikas testus attālināti. Remote Flash zibatmiņa atjauno tehnikā iebūvēto programmatūru jebkurā klientam ērtā laikā bez mehāniķa klātbūtnes, tā samazinot atjaunināšanas laiku pat par 50 procentiem.

Lietojumprogrammas profils un Operatora ID palīdz ietaupīt laiku, saglabājot operatora izvēlētos vēlamos mašīnas darba sistēmu uzstādījumus.

Mašīnas drošība – Passcode piekļuves kods sniedz papildus drošības līmeni, pieprasot operatoram pirms mašīnas iedarbināšanas ievadīt ID kodu.


Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti