Jaunais riteņu iekrāvējs Volvo L200H High Lift tagad ir pieejams ar lielākas ietilpības satvērējiem un palielinātu kravnesību.

Šī gada beigās arī klientiem Latvijā būs pieejams Volvo CE tehnikas jaunums – L200H High Lift riteņu iekrāvējs (lielā klase), kas aizstās līdzšinējo modeli L180H High Lift un ļaus sasniegt augstāku darba ražību, saglabājot iepriekšējo izmaksu līmeni, attiecīgi samazinot pārkrautā kubikmetra pašizmaksu.

SIA Swecon tirdzniecības vadītājs Arnis Skudris stāsta, ka augstās pacelšanas riteņu iekrāvējus Volvo CE saviem klientiem piedāvā jau kopš 1974.gada, un, lai gan šāda tipa riteņu iekrāvēji visā frontālo iekrāvēju saimē nav tā visizplatītākā mašīna, taču kokzāģētavās tā ir labi pazīstama, un tā ir klientu atzinīgi novērtēta arī Latvijā.

Jaunais augstās pacelšanas riteņu iekrāvējs Volvo L200H High Lift (maksimālais kravas svars satvērējā līdz 11 150 kg, Volvo D13J dzinējs) tagad ir pieejams ar lielākas ietilpības (3.4 m2 – 4.3 m2) baļķu satvērējiem un palielinātu kravnesību, tādēļ lieliski tiks galā ar izaicinošajiem apaļkoku pārkraušanas darbiem. Balstoties uz tā priekšgājēja – L180H High Lift – panākumiem, šis jaunais modelis ir veidots tā, lai palielinātu darba produktivitāti un samazinātu tehnikas ekspluatācijas izmaksas tieši darbā ar apaļkokiem.


L200H High Lift izmantotā tehnoloģija, kas jau ir sevi pierādījusi šī riteņu iekrāvēja iepriekšējā versijā, nodrošina izcilu degvielas patēriņa efektivitāti, kas, komplektā ar šīs tehnikas vienības salīdzinoši zemajām ekspluatācijas izmaksām, padara šo Volvo augstās pacelšanas riteņu iekrāvēju par piemērotāku izvēli apaļkoku pārkraušanas darbiem, nekā tradicionālās baļķu pārkraušanas mašīnas.



Šī riteņu iekrāvēja bāze ir piemērota darbam uz nelīdzenas virsmas, tādēļ nav obligāti nepieciešamas bruģētas, asfaltētas vai betonētas teritorijas – tas vienlīdz ērti jūtas arī, strādājot laukumā bez seguma. Četras vienāda izmēra riepas un artikulētā stūrēšana nodrošina lielāku stabilitāti, braucot lielā ātrumā nelīdzenā apvidū. Augstās pacelšanas kravas rāmis ļauj veidot apaļkoku grēdas līdz pat 6,9 metru augstumā, tādējādi optimizējot vietu kokmateriālu laukumā pat par 60%, salīdzinot ar parasto riteņu iekrāvēju ar baļķu satvērēju.



Vismaz par 27% augstāka pacelšana
L200H High Lift ir spēcīgāks, nekā tā priekšgājējs, tāpēc to var aprīkot ar lielākas ietilpības satvērējiem un tas spēj pārvadāt smagākas kravas. Pateicoties papildus uzlabojumiem, šī mašīna spēj pārkraut vairāk kubikmetru stundā.

Par 13% ietilpīgāks satvērējs
Šo riteņu iekrāvēju ir iespējams aprīkot ar baļķu satvērējiem, kuru ietilpība ir līdz 4.3 m2, pie tam – šo satvērēju forma un izmērs ir optimizēti, lai veicinātu to vieglu piepildīšanu.

Izturīgāks rotators
Rotatoram ir 360 grādu rotācijas un sasvēršanas funkcija, kas palīdz vieglāk sasniegt un satvert jebkuru baļķi grēdā. Šī jaunā konstrukcija arī līdz minimumam samazina tehniskās apkopes nepieciešamību.

Uzlabota stabilitāte
Standarta 875 platuma zemprofila riepas nodrošina papildu stabilitāti, kas nepieciešama lielākai kravnesībai, kā arī ilgu riepu kalpošanas laiku. Modernizētā rotatora amortizācijas sistēma samazina kravas šūpošanos un palielina operatora komfortu.

L200H High Lift lepojas arī ar tādām funkcijām, kā, piemēram: Reverse by braking, Eco pedālis, Load assist, Riepu spiediena uzraudzības sistēma, Operator coaching, Comfort Drive Control un Volvo Co-pilot displejā integrēta atpakaļskata kamera. Operatoram tas sola arī labāku redzamību un augstas precizitātes vadības iespējas. 


Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Elīna Treimane

Saistītie raksti