Storent nomas tehnikas klāstā vairāki jauni, Latvijā līdz šim neredzēti, produkti

Tehnikas nomas uzņēmums SIA Storent ir paplašinājis savu nomas tehnikas parku, ar 2024. gadu piedāvājot klientiem vairākas jaunas, Latvijas nomas tirgū līdz šim nebijušas, tehnikas vienības – LGMG šķērveida dīzeļpacēlājus, LGMG izlices groza pacēlājus un Manitou MRT 2660 rotējošos teleskopiskos iekrāvējus.

SIA Storent direktors Mikus Baltrums stāsta, ka Storent Grupas investīcijas tehnikas iegādei 2023. gadā sasniedza 13 miljonus eiro un šajā gadā plānots investēt vēl 20 miljonus eiro. Iepirktās tehnikas klāsts tika izvēlēts, cieši sadarbojoties Storent uzņēmumu vadībai visās pārstāvniecības valstīs, ņemot vērā katras valsts tirgus īpatnības un klientu vajadzības, kā arī nākotnes stratēģijas.

LGMG šķērveida dīzeļpacēlājs SR1323D lepojas ar iespaidīgu celtspēju 910 kg, un tā maksimālais darba augstums ir 15 metri. Pacēlājam ir visu četru riteņu piedziņa un oscilējošais tilts, kas kopē nelīdzenas virsmas reljefu. Platformas izmēri ir: 1,81 m (platums) x 4,90 m (garums), to ir iespējams palielināt līdz pat 7,40 m, un šis platformas pagarinājums ir ērti izbīdāms ar vienu roku. Platforma aprīkota ar vienfāzu kontaktligzdu, un tai ir nolokāmas margas ērtākai transportēšanai vai iebraukšanai zemākās vietās. Šim pacēlājam ir ļoti ērti sasniedzams dzinējs, kā arī moderna pašdiagnostikas sistēma, kas atvieglo pacēlāja apkopes un savlaicīgu iespējamo kļūdu novēršanu tā darbībā.

LGMG izlices groza pacēlājam AR20J ir unikālas pielāgošanās spējas dažādiem ceļa un pat bezceļa apstākļiem, lai ar tā palīdzību varētu piekļūt tieši tur, kur nepieciešams. Šim pacēlājam ir vairāki riteņu stūrēšanas režīmi: četru riteņu stūrēšanas režīms, divu riteņu stūrēšanas režīms, un četru riteņu stūrēšanas režīms krabja gaitā. Iekārtai ir visu četru riteņu pilnpiedziņa ar iespēju bloķēt diferenciāli, un oscilējošais tiltu, kas kopēs pārvietošanos pa cietu, nelīdzenu virsmu. Pacēlājam ir divi celtspējas režīmi – pirmajā režīmā tas darbojas pilnā amplitūdā ar maksimālo celtspēju 260 kg, savukārt, otrajā režīmā tā darbības amplitūda ir nedaudz ierobežota, ar maksimālo celtspēju 350 kg. Platformas maksimālais darba augstums ir 21,58 metri, un tajā ir pieejama 220 V kontaktligzda. Šī pacēlāja platformas izmēri ir 2,4 x 0,9 metri, un darba laikā platformu ir ļoti ērti pagriezt nepieciešamajā leņķī. Domājot par lietošanas ērtību un par cilvēka drošību darba laikā, iekāpšana platformā tiek nodrošināta no 3 dažādām vietām – gan no abiem platformas galiem, gan platformai pa vidu. Platforma ir aprīkota arī ar ērtu instrumentu turētāju un īpašu drošības stieni, kuru, iekārtas avārijas gadījumā nospiežot, iekārta apstāsies. 


Manitou MRT 2660 rotējošais teleskopiskais iekrāvējs ar pacelšanas augstumu 26 metri, un svaru 6 tonnas (atkarībā no aprīkojuma), ir viens no pirmajiem pilnībā attālināti vadāmajiem teleskopiskajiem iekrāvējiem Latvijā.  Ar radiovadāmās pults palīdzību ir iespējams attālināti kontrolēt visas šī teleskopiskā iekrāvēja darbības, pie tam, pultij ir savs monitors, kurā operators var redzēt gan pārvietojamā materiāla svaru, gan attālumu, gan visus iespējamos leņķus. Savukārt, vadot tehniku no kabīnes, jaunā tipa vadības svirām nav nepieciešama papildus drošības poga, jo vadības sistēma atpazīs operatora plaukstu, iedegoties diviem zaļiem indikatoriem. Jaunais skārienjūtīgais vadības panelis ļauj pārvaldīt visas iekārtas funkcijas. Operatora sēdeklis ir ērts, amortizēts, un tam ir dažādas individuālās pielāgošanas iespējas. Tāpat, šim teleskopiskajam iekrāvējam ir 3 kameras, kabīnes augšdaļā ir autonomās apsildes vadības panelis, atpakaļskata spoguļu regulācija, un USB pieslēgvieta. 

Gan šīs, gan citas tirgū jau zināmas un jaunas tehnikas vienības ir pieejamas nomai SIA Storent nomas parkā.

Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti