Industriālās tehnikas ražotājs Komatsu izstrādās inovatīvas būvniecības tehnoloģijas darbam kosmosā.

KOMATSU izvēlēts sadarbībai ar Japānas Izglītības, kultūras, sporta, zinātnes un tehnoloģiju ministriju projektā par inovatīvu tehnoloģiju attīstības veicināšanu autonomai būvniecībai kosmosā. 

Uzņēmuma priekšlikums par digitālās dvīņu tehnoloģijas izstrādi Mēness būvniecības iekārtām ir izvēlēts kā atbilstošākais ar autonomo būvniecību (automatizāciju un tālvadību) saistītām tehnoloģijām. Tādējādi, tuvākajā nākotnē Komatsu veicinās Japānas progresīvas kosmosa būvniecības darbību izpēti un attīstību.

Komatsu veiks priekšizpēti, lai pārbaudītu iespēju izstrādāt augstas precizitātes digitālo dvīņu tehnoloģiju, kas ir Mēness celtniecības aprīkojuma pamattehnoloģija. Konkrēti - Komatsu izveidos un darbinās hidraulisko ekskavatoru kibertelpā un salīdzinās tā kustības ar faktisko aprīkojumu uz Zemes, lai pārbaudītu simulatora precizitāti. Komatsu arī iestatīs Mēness virsmas apstākļus kā kibertelpu, un pārbaudīs ekskavatora kustības simulatorā, lai noteiktu problēmas, ar kurām saskaras pašreizējais aprīkojums uz Mēness.

Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti