JCB prezentē ūdeņraža dzinēja tehnoloģiju starptautiskā pasākumā

Lauksaimniecības un celtniecības tehnikas ražotājs JCB iepazīstināja plašāku sabiedrību ar īpaši efektīvo ūdeņraža dzinēju tehnoloģiju starptautiskā celtniecības tehnikas izstādē Ziemeļamerikā.

JCB prezentēja pilnīgi jauno ūdeņraža iekšdedzes dzinēju – ražotāja risinājumu oglekļa emisiju ierobežošanai celtniecības un lauksaimniecības tehnikas segmentā – izstādē Conexpo 2023, kas norisinājās Lasvegasā, ASV, no 14. līdz 18. martam. Jaunā tehnoloģija bija skatāma šī pasākuma ietvaros notiekošajā izstādē International Fluid Power Exposition (IFPE).

JCB celtniecības tehnikas sektorā ir uzņēmies līdera lomu vides, sociālo un pārvaldības (ESG) faktoru jomā un ir nozarē ieviesis daudz inovāciju, īstenojot savu "Road to Zero" stratēģiju. Tā paredz pakāpenisku pāreju uz tehnoloģijām, kas nerada emisijas. 

JCB ir izstrādājis pasaulē pirmo elektrisko kompakto ekskavatoru un ir arī viens no līderiem elektrisko tehnoloģiju izstrādē, ar savu E-TECH klāstu piedāvājot klientiem oglekļa emisijas neradošus produktus. 

Šobrīd JCB ir celtniecības nozarē vislielākais elektriski darbināmas tehnikas klāsts, un uzņēmums iepazīstināja ar savu pieredzi šajā jomā izstādes apmeklētājus.

JCB apņemšanās samazināt emisijas ir spēkā nu jau gandrīz 25 gadus, un ražotāja jaunākie dīzeļdegvielas dzinēji ir samazinājuši NOx emisijas par 97%, salīdzot ar 1999. gadu, un cieto daļiņu izmešus – par 98%. Pašreizējās JCB mašīnas ar dīzeļdegvielas dzinējiem rada par 50% mazāk CO2, salīdzinot ar 2010. gadā ražoto tehniku. Arī JCB dīzeļdegvielas tīrās sadegšanas dzinēja tehnoloģija tika prezentēta izstādē Lasvegasā.

Lasi arī:
JCB investē 100 miljonus britu mārciņu ūdeņraža dzinēju izstrādē
JCB iepazīstina ar nozarē pirmo mobilo ūdeņraža uzpildes mašīnu

Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti