JCB laiž klajā vislielāko X sērijas kāpurķēžu ekskavatoru 370X

Celtniecības un lauksaimniecības tehnikas ražotājs JCB ir paplašinājis savu X sērijas kāpurķēžu ekskavatoru klāstu, laižot klajā līdz šim vislielāko un visjaudīgāko JCB ekskavatora modeli – jauno JCB 370X, kas ar savu izcilo produktivitāti, izturību un uzticamību ir būtisks papildinājums JCB 35-40 tonnu ekskavatoru sektoram.

JCB 370X galvenās iezīmes:

aprīkots ar ES V posma/T4F 240 kW (322 ZS) dīzeļdegvielas dzinēju, kas nodrošina par 14% vairāk jaudas;
aprīkojumā iekļauta jaunā JCB UX lietotāja saskarne ar 10” krāsu skārienjutīgo displeju un vadības aprīkojumu;
palielināts spiediens hidrauliskajā sistēmā uzlabo veiktspēju smagos rakšanas apstākļos;
pagarināti apkopes intervāli zemākām kopējām uzturēšanas izmaksām;
uzlabotā šasija un smagais atsvars nodrošina maksimālu stabilitāti.


JCB ekskavatoru ražošanas segmenta vadītājs Pols Svalovs (Paul Swallow) saka: “Pateicoties lielākai jaudai, spēkam un izturībai, samazinātam degvielas patēriņam un zemākām uzturēšanas izmaksām, JCB 370X ir būtisks ieguvums tiem klientiem, kuri izmanto 35-40 tonnu klases tehniku. To papildinot ar operatora vides komfortu un izcilām kontroles iespējām, 370X ir augstas noslodzes risinājums tirgiem visā pasaulē.”

Izcila veiktspēja

JCB 370X darbina visjaunākais Cummins L9 dīzeļdegvielas dzinējs, kas ir sertificēts kā atbilstošs ES V posma un EPA Tier 4 Final standartiem. Šis 8,9 litru sešu cilindru dzinējs piedāvā par 14% lielāku jaudu, salīdzinot ar līdzšinējo modeli JS370. Jaunais dzinējs ļauj sasniegt 240 kW (322 ZS) jau ar 1700 apgriezieniem minūtē, tātad dzinējs nodrošina šo maksimālo jaudu ar mazākiem apgriezieniem, šādi uzlabojot degvielas ekonomiju un ierobežojot kopējo trokšņa līmeni.

Jaunākās paaudzes Kawasaki tandēma hidrauliskais sūknis darbojas ar palielinātu 350 bar spiedienu, kas paaugstinās līdz 380 bar maksimālās jaudas ciklos. Līdz ar jaunākās paaudzes vārstu bloku un hidrauliski darbināmu dzesēšanas ventilatoru, kam ir arī reversa funkcija, šī tehnika nodrošina izcilu efektivitāti. 

Visas galvenās konstrukcijas un sastāvdaļas ir izstrādātas, domājot par labāku veiktspēju un darba ražīgumu. Smagāks atsvars nodrošina lielāku stabilitāti, savukārt apjomīgāka konstrukcija palīdz, strādājot un pārvietojoties sarežģītākos apstākļos. Lielāki hidropievadu diametri un paaugstinātais spiediens hidrauliskajā sistēmā nozīmē arī lielāku jaudu, strādājot ar rakšanas aprīkojumu, kas, pateicoties dažādiem uzlabojumiem, kļuvis vēl izturīgāks.

JCB 370X ir aprīkots ar 6,45 m monostrēli, un pēc izvēles ir pieejamas 2,63 m, 3,23 m un 4,03 m papildsekcijas. Šīm sekcijām ir papildu pastiprinājumi, kas noder, veicot darbu grūtākos apstākļos. Ir palielināts arī kausa tapas diametrs, un ekskavatoru var aprīkot arī ar JCB jauno ātro sakabi, kas paredz darbarīku stiprināšanu ar divām tapām (diametrs 90 mm un 100 mm). Ir pieejami arī jauni 2,1 m3 XHD un 2,34 m3 XHD kausi, turklāt JCB piedāvās arī jauno HM330T hidraulisko drupinātāju, kas paredzēts tieši 370X.


Komforts operatoram

Tāpat, kā pārējā X sērijas tehnika, arī 370X garantē JCB Command Plus ROPS kabīnes priekšrocības. Command Plus ir ne tikai viena no vislielākajām ekskavatoru kabīnēm tirgū ar 2,86 m3 ietilpību, bet tā ir arī aprīkota ar apsildāmu sēdekli ar pneimatisko amortizāciju, un ļauj strādāt ar maksimāli ierobežotu trokšņa līmeni, kas nepārsniedz 69 dB. Kabīnē ir arī jauna veida 10” skārienjutīgs monitors ar jaunu lietotāja saskarni JCB UX, savukārt vadības panelī ir iekļauti vairāki tā dēvētie karstie taustiņi, kas operatoram ļauj pielāgot šīs vadības ierīces savām vēlmēm. Tādas funkcijas, kā klimata kontrole, radio ar DAB opciju, palaišana bez atslēgas un divkāršas kameras labākai redzamībai, ir iekļautas standarta aprīkojumā. 

JCB UX saskarne ir piemērota līdz pat 25 lietotāju profiliem, un katrs no tiem paredz iespēju operatoram pašam konfigurēt multifunkcionālo sviru, pielāgojot to savām individuālajām vajadzībām. Ir uzlabota arī savienojamība ar mobilo tālruni, nodrošinot tālruņa kataloga integrāciju ar monitora starpniecību. Ekskavatoru ir ārkārtīgi viegli lietot, turklāt monitorā ir pieejami arī padomi un video pamācības, kas izskaidro visas JCB UX sistēmas funkcijas un iespējas.


Ekspluatācijas izdevumi

JCB 370X ekskavatora operatoram ir viegli uzraudzīt visu tehnikas šķidrumu līmeņus, jo reālā laika informācija tiek rādīta kabīnē uzstādītajā displejā. Būtiska šī ekskavatora priekšrocība ir arī pagarinātie apkopju intervāli, kas nu ir divreiz garāki, sasniedzot 2000 motorstundas. Dzinēja dzesēšanas sistēmas apkopes ir jāveic tikai pēc 3000 motorstundām, savukārt, gaisa filtru nomaiņas intervāli ir pagarināti līdz 2000 motorstundām. Ekskavatoram ir trīs dažādi darba režīmi – rakšanas, celšanas, vai ekonomiskas darbības optimizācijai. Tādas dzinēja funkcijas, kā Auto-Stop un Auto-Idle, ir iekļautas ekskavatora standartaprīkojumā. Pateicoties tām, degvielas patēriņš tehnikas dīkstāves laikā samazinās, līdz ar to samazinās arī kopējās īpašuma izmaksas.370X ir pieejams ar dažādām izvēles opcijām, līdz ar to katrs klients var pielāgot savu ekskavatoru savām individuālajām vajadzībām. Starp šīm izvēles opcijām ir papildu hidrauliskās sistēmas, ar līdz pat 15 pievienojamā papildaprīkojuma iestatījumiem, un augstākās kvalitātes apsildāmu un dzesējamu operatora sēdekli. LED lukturi tagad ir iekļauti standarta aprīkojumā, un to skaitu pēc izvēles ir iespējams palielināt līdz 14 LED darba gaismām. Ekskavatoru var pasūtīt arī ar JCB 2D un 3D-ready Intelligrade sistēmu, kas nodrošina tehnikas kontroles risinājumus produktivitātes, precizitātes un drošības palielināšanai. Ir pieejama arī 10” displejā integrējama 360 kameras sistēma.

 JCB 370X stilistiski un konstrukcijas ziņā līdzinās kompaktajiem JCB X sērijas ekskavatoriem, un arī tam ir divkārša pārklājuma izturīgas durvis, un maksimāli droši nostiprināmas margas.

Jaunais modelis jau ir pieejams pasūtīšanai no JCB rūpnīcas arī Latvijas klientiem.


Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti