Rezerves daļas industriālajai tehnikai

Industriālās un būvniecības tehnikas rezerves daļu piegādātāju pārskats

Kā zināms, rezerves daļas ir iespējams iegādāties pie tehnikas oficiālajiem pārstāvjiem. Vadošie tehnikas ražotāji – kā Caterpillar, JCB, Komatsu – piedāvā iegādāties savus produktus tiešsaistē. Caterpillar pārstāvis Baltijā Avesco savā mājaslapā sniedz ieskatu gan pakalpojumu klāstā – lietotas tehnikas iegādē, nomas iespējās, servisa izbraukumos u.c., gan piedāvā uzreiz pasūtīt nepieciešamās rezerves daļas ne tikai ekskavatoriem–iekrāvējiem, bet visai Caterpillar tehnikai. Komatsu oficiālais izplatītājs Baltijā Baltem, līdzīgi kā Avesco, informē par kopējo pakalpojumu klāstu, vienlaikus iepazīstinot arī ar rezerves daļu iegādes opcijām – oriģinālajām rezerves daļām, kā arī Reman ražotajām sastāvdaļām, kuras ir ievērojami lētākas nekā jaunas sastāvdaļas, taču tām tiek piešķirta tāda pat garantija. Baltem gan nepiedāvā interneta veikalu, bet ir iespējams sazināties ar rezerves daļu menedžeri. JCB pārstāvis Latvijā Stokker piedāvā iespēju pasūtīt nepieciešamās rezerves daļas interneta veikalā, ievadot to numuru un izvērtējot pieejamību.

Oriģinālās rezerves daļas līdzās alternatīvajām tirgo arī citi izplatītāji. Uzņēmuma Smartech mājaslapā pieejamā informācija vēsta, ka kompānija piedāvā rezerves daļas celtniecības un karjeru tehnikai no vadošajiem pasaules ražotājiem – ZF, Carraro, DANA, JCB, kas tiek uzstādītas New Holland, CASE, Terex, Fermec, Komatsu, O&K, Hydromek, JCB, Volvo un citu ražotāju tehnikai. Piedāvājumā ir eļļas un smērvielas, hidrauliku, rezerves daļas kāpurķēdēm, kāpurķēdes, rezerves daļas transmisijām, rezerves daļas dzinējiem, kausi u.c. Uzņēmums ir Latvijā vienīgais oficiālais pārstāvis lielākajam JCB tehnikai piemēroto alternatīvo rezerves daļu ražotājam Interpat Ltd. Smartech klāstā ir arī remonts un tehniskā apkalpošana, kā arī izbraukumu serviss visā Latvijas teritorijā.

Uzņēmuma Maximira mājaslapā iespējams iepazīties ar piedāvājumu Volvo oriģinālo un alternatīvo ražotāju rezerves daļām būvtehnikas un ceļu būves tehnikai – ne vien frontālajiem iekrāvējiem, bet arī kravas automašīnām, ekskavatoriem, pašizgāzējiem u.c. Maximira piegādā preces visā pasaulē, sadarbojoties ar vadošajām loģistikas kompānijām.

Rototeh piedāvā jaunas oriģināla un analoga ražotāja CAT, Volvo, Komatsu un Hitachi celtniecības tehnikas rezerves daļas kā sānu pārvadus, oriģinālo sānu pārvadu rezerves daļas, hidrauliskos sūkņus, gultņus, tapas, bukses, gredzenus, filtrus, spilvenus, skrūves, stiprinājumus, sijas, ventilatorus u.c. Uzņēmuma pārstāvji mājaslapā uzsver, ka Rototeh ir lielākais industriālās tehnikas rezerves daļu ITR izplatītājs Latvijā. Piedāvājumā ir arī Ambrosi Benne,  UFO, Trevi Benne u.c. ražotāju ekskavatoru un frontālo iekrāvēju aprīkojums, kā arī  Borox,  Kennemetal u.c. ražotāju frontālo iekrāvēju, ekskavatoru kausu dilstošās daļas – naži, bruņas, pēdas, stiprinājumi u.c.. Tāpat iespējama arī nažu izgatavošana pēc pasūtījuma, izmantojot Borox HB500 materiālu. Rototeh serviss veic ekskavatoru un frontālo iekrāvēju aprīkojuma remontu, izmantojot nodilumizturīgo HB500 materiālu. 

Parts and More (P&M) piedāvā visa veida oriģinālās, analogās un lietotās rezerves daļas un aprīkojumu ceļu būves un celtniecības tehnikai –  Caterpillar, Komatsu, Volvo, CASE, JCB, Hitachi, Liebherr, Hyundai, Atlas, New Holland, O&K, Kubota, Bobcat, Yanmar, Daewoo, ABG, Vogele, Wirtgen, Bitelli, Demag, Bomag u.c. ražotāju rezerves daļas. Informāciju par iespējamajiem piegādes laikiem var iegūt, par konkrētās rezerves daļas pieejamību sazinoties ar uzņēmuma pārstāvjiem.

Uzņēmums Tehnika AZ plašā izvēlē piedāvā dažādas rezerves daļas – reduktorus un to daļas, gultņus, hidromotorus, hidrosūkņus un to rezerves daļas, kāpurķēžu sistēmas no dažādiem ražotājiem u.c. Piemēram, CAT, Volvo, Komatsu, JCB  oriģinālās un alternatīvās detaļas, arī Airman, Bobcat, Daewoo, Doosan, JCB, Kobelco, Case, Kawasaki, Mottrol, Tong Myung, SOM, Kayaba, Hy Dash, Teijin Seiki, Rexroth, Caterpillar, Bonfiglioli, Nabtesco,  New Holland, Komatsu, Kubota, Samsung, Takeuchi, Volvo, Yanmar, Deere, Linkbelt, Mitsubishi, Neuson, Nissan, Peljob & Hy-Trac u.c. Pēc klienta pieprasījuma tiek meklētas un piegādātas arī lietotas un remontētas detaļas ar garantiju, kas iegādātas no uzticamiem sadarbības partneriem. Tehnika AZ klāstā ir arī servisa pakalpojumi klienta izvēlētajā objektā vai uzņēmuma servisā Kadagā – kā motoru remonts, defektēšana, bukšu, tapu un gultņu maiņa, kausu un dažādu agregātu nestspējas palielināšana pastiprinot konstrukciju, kausu dilstošo detaļu nomaiņa, virsmu aizsargslāņu izveidošana u.c. Arī servisa darbam uzņēmums sniedz garantiju.

Repa specializējas rezerves daļu piegādē celtniecības un iekraušanas tehnikai. Uzņēmums Repa ir oficiālais Sany, Heli, OMG, Pramac, Bulmor ražotāju izplatītājs, ļaujot iegādāties oriģinālas rezerves daļas par labākam cenām ar ātrākiem piegādes laikiem un kvalitātes garantiju, tāpat pieejamas arī alternatīvas rezerves daļas arī citu ražotāju tehnikai. Repa noliktavā ir plašs piedāvājums gumijas kāpurķēdēm un iekrāvēju dakšām. Papildus informācijai par piegādes laikiem un konkrētu detaļu pieejamību uzņēmums lūdz sazināties ar savu rezerves daļu nodaļu.

 

Hidraulikas vairumtirdzniecības, mazumtirdzniecības un servisa uzņēmums Hidronex ir itāļu ražotāja Vitillo stratēģiskais partneris Latvijā un Baltijas valstīs, kā arī MP FILTRI piegādātājs Baltijas valstīs. Vēl Hidronex piedāvā D-Hydro, Aston Seals, Tubi Gomma, Jihostroj, EPE ražotāju produkciju. Uzņēmumam ir internetveikals, bet filiāles atrodas Rīgā, Aizkrauklē un Gulbenē un piedāvā 24 stundu servisu – palīdzību ārpus darba laika.

Hidraulikas jomā darbojas arī Hansa Flex Hidraulika, kas saviem klientiem nodrošina pilna servisa apkalpošanu hidraulikas jomā –  atsevišķu detaļu un komponentu nodrošinājumu optimāliem risinājumiem, pieredzējušu hidraulikas speciālistu konsultācijas un atbalstu. Uzņēmumam ir divdesmit filiāles visā Latvijā. Tiešsaistē pieejams pilns piedāvājuma katalogs.

Plašāku informāciju par sniegtajiem pakalpojumiem sniedza uzņēmumu Partneri DS un Daltex pārstāvji. Valdis Saliņš no uzņēmuma Partneri DS skaidroja, ka uzņēmuma specifika ir rezerves daļas, kas galvenokārt paredzētas dažādu tehniku un iekārtu dīzeļdzinējiem, ritošajām daļām un spēka pārvadiem, kā arī hidraulikas un elektriskajām sistēmām. Uzņēmums tirgo gan vadošo ražotāju – tādu kā Case, Cummins, Hitachi, JCB, Komatsu, Volvo, Caterpillar, Bobcat, Hyndai, Terex, Kobelco oriģinālās rezerves daļas, gan alternatīvo ražotāju piedāvātās, kā arī pieejamas lietotas rezerves daļas.

Saliņš uzsvēra, ka universālo iekrāvēju gadījumā rezeves daļas, kuras lielās noslodzes dēļ būtu jāmaina biežāk, ir ritošajai daļai, bremzēm, stūres iekārtai, spēka pārvadiem. Tāpat uzmanību nepieciešams pievērst rakšanas strēlei un kausam, laicīgi domājot par nolietojuma daļu nomaiņu, lai izvairītos no lielākām problēmām nākotnē.

 

Partneri DS klientam piedāvā kompleksu risinājumu, kas sastāv no rezerves daļu piegādes un to nomaiņas, piesaistot sava servisa meistarus, tā nodrošināt augstu pakalpojuma kvalitāti un nepieciešamo daļu uzstādīšanu pēc nepieciešamās tehnoloģijas un standartiem. Uzņēmuma piedāvājumā ir gan kvalificētu meistaru servisa pakalpojumi savās darbnīcās, gan izbraukumu serviss, meistariem ar tehniski nodrošinātajiem mobilajiem servisa busiem izvērtējot vietu, kur atrodas klienta tehnika un problēmas būtību, ar iespēju veikt gan tās diagnostiku, gan remontu.

Detaļu piegādes laiks var būtiski atšķirties no tūlītējas piegādes līdz pat vairākiem mēnešiem, ņemot vērā pieejamību vai nu paša uzņēmuma, vai sadarbības partneru noliktāvās, kā arī ražošanas jaudu izgatavotājrūpnīcās. Pieprasītākās rezerves daļas pieejamas Partneri DS noliktavā, bet ekspress sūtījumi no Eiropas ātrākajā gadījumā gaidāmi vienas līdz trīs darba dienu laikā.

Uzņēmums Daltex piedāvā gan rezerves daļas, gan industriālās riepas. Pārstāvis Jevgenijs Amikovs atzina, ka pieprasītākās detaļas universālajiem iekrāvējiem ir ritošās rezerves daļas, kā arī ātrās sakabes, kausi un atsevišķas to detaļas, galvenokārt no ražotājiem ITR, ITM, MiniTrack, CAT, KOMATSU, JCB, VOLVO. Uzņēmumam Daltex ir noliktavas Kauņā, Viļņā un Rīgā, kas nodrošina iespēju visbiežāk jau nākamajā dienā saņemt līdz pat 5000 dažādu rezerves daļu, kurām sniedz kvalitātes garantiju. Daltex piedāvā ātru detaļu piegādi visā Latvijas teritorijā un ārzemēs. Amikovs skaidroja, ka Daltex plāno tuvākajā laikā piedāvāt arī izbraukumu servisa iespējas.

Kā atzina gan Saliņš, gan Amikovs, klientiem visbiežāk jārod kompromiss starp augstākās kvalitātes oriģinālo vai alternatīvo rezerves daļu, ko ietekmē ne vien būtiska cenas atšķirība, bet arī piegādes ātrums. Alternatīvās rezerves daļas ir pietuvinātas oriģinālās rezerves daļas kvalitātei, tomēr nereti zemāku cenu veido tieši zemākas kvalitātes izejmateriālu izmatojums, kas var būtiski ietekmēt detaļas ilgtspēju un nodiluma ātrumu, tāpēc tirgū īpaši tiek novērtēti godīgi rezerves detaļu piegādātāji, kas skata katru situāciju individuāli un piemeklē atbilstošāko risinājumu konkrētai detaļai, izejot no iekārtas vecuma, noslodzes intensitātes, veicamo uzdevumu grūtības pakāpes, kā arī iekārtas operatora prasmēm.

Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti