2022. gada sākumā Latvijā ir piegādāti jau 4 Volvo atjaunotās D-sērijas asfalta ieklājēji P6820D

Kā stāsta Volvo CE pārstāvja Latvijā, SIA "Swecon" tehnikas pārdevējs Kārlis Zeberiņš, D-sērijas asfalta ieklājēju ražošanu Volvo uzsāka 2018.gada beigās, kad tie nonāca Eiropas tirgū. 2021.gadā Volvo laida tirgū šīs D-sērijas atjauninātos modeļus, kuri tika papildināti ar īpašiem, arī Latvijā līdz šim neredzētiem tehnoloģiskiem uzlabojumiem. Četri šādi, atjaunotās D-sērijas asfalta ieklājēji P6820D, ir piegādāti klientiem Latvijā jau šī gada sākumā, un piektās tehnikas vienības piegāde ir plānota šī gada vasarā. Ieskaitot šos atjaunotos modeļus, kopumā uz šo brīdi klientiem Latvijā ir piegādāti jau 10 Volvo D-sērijas asfalta ieklājēji.

Atjaunotie Volvo D-sērijas asfalta ieklājēji P6820D ir papildināti ar īpašiem, Latvijā līdz šim neredzētiem tehnoloģiskiem uzlabojumiem:

* Automātiskais EKO režīms – ieklājējs pats, bez operatora iejaukšanās, regulē motora apgriezienus, atkarībā no slodzes. Šis režīms nodrošina iespaidīgu degvielas ekonomiju – līdz 30%, salīdzinot ar iepriekšējiem modeļiem.
* Integrēta automātikas vadība ieklāšanas šablona vadības pultīs – tas nodrošina vienkāršu un ērtu vadību, jo, salīdzinot ar iepriekšējiem modeļiem, kuriem papildus bija nepieciešamas vēl divas automātikas vadības pultis, tagad nepieciešamo datu pārraides kabeļu skaits ir samazināts. Šis uzlabojums ievērojami atvieglo gan operatora ikdienu, gan ieklājēja servisa apkalpošanu.
* Hidrauliski vadāmas ieklāšanas šablona sānu sienas.
* Cietsakausējuma nosegi konveijera ķēdēm – tie ir daudz noturīgāki pret nodilumu, kas, savukārt, pagarina konveijera kopējo darba mūžu.
* Luksofors ar bezvadu vadību ērtākai asfalta piegādes automašīnu darbības regulēšanai (pieejams pēc izvēles).


Runājot par visiem Volvo asfalta ieklājējiem, jāatzīmē šo mašīnu unikālās īpašības, tajā skaitā patentētās, kas ir raksturīgas arī iepriekšējo paaudžu modeļiem:

* Ieklāšanas šablona (jeb, t.s. galda) unikālais dubultbliešu (dubulttamperu) variants. Šāda tipa ieklāšanas šablons garantē augstāku asfalta ieklāšanas kvalitāti, jo īpaši, ja runājam par kvalitāti ilgtermiņā. Bez tam, ieklāšanas laikā tiek panākta ievērojami augstāka (5%-7%) materiāla sablīvējuma pakāpe, sasniedzot 98% pēc Maršala skalas. Šāds ieklāšanas šablona konstrukcijas tehniskais izpildījums samazina nepieciešamo veltņošanas apjomu – faktiski ir iespējams samazināt veltņošanas mašīnu skaitu vismaz par vienu.
* Ieklāšanas šablona patentētās, divdaļīgās blietes (tamperi), kuru izgatavošanas tehnoloģija nodrošina līdz pat trīs reizēm garāku darba mūžu nekā iepriekš izmantotajiem, strādājot vienādos apstākļos. Tā kā šīs daļas aizsargā Volvo patents, tas dod ievērojamas priekšrocības, salīdzinājumā ar pārējo zīmolu asfalta ieklāšanas mašīnu ražotājiem.
* Ieklāšanas šablona patentētie papildsekciju hidrauliskie savienotāji, kas ievērojami samazina to montāžas laiku – tā samazinot tehnikas dīkstāves laiku un ar to saistītās izmaksas, un palīdz sasniegt augstāku darba ražīgumu.
* Ieklāšanas šablona patentētais izbīdāmo sekciju vadīklu izvietojums. Nodrošina augstu ieklāšanas kvalitāti visā ieklāšanas platumā, tajā skaitā arī ilgtermiņā.
* Automātiska kāpurķēžu spriegošana – patstāvīgi uztur pareizu kāpurķēžu spriegojumu, tā pagarinot kāpurķēžu kalpošanas laiku, samazinot ieklājēja ikdienas apkopes laiku, un uzlabojot darba ražību.
* Ieklājējam ir
 Volvo dzinējs, līdz ar to visa mašīna ir apkalpojama viena dīlera servisā, atšķirībā no citu zīmolu ieklājējiem, kuros ir izmantoti atšķirīgu ražotāju dzinēji. Tas nozīmē, ka tehnikas remontam un apkopēm nav jāpieaicina divu dažādu ražotāju pārstāvju servisa mehāniķi, un Volvo asfalta ieklājēja servisa apkalpošana ir klientam ērtāka, ieskaitot garantijas jautājumu risināšanu – tā ietaupot gan laiku, gan izvairoties no liekiem uztraukumiem.

Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti