VOLVO CE stabils rezultāts 2022. gadā.

Neskatoties uz tirgus situācijas svārstībām dažādos pasaules reģionos, Volvo Construction Equipment (Volvo CE) ir saglabājis nemainīgus pārdošanas apjomus un savas spēcīgās pozīcijas tirgū. 

Volvo CE ir saglabājis savas spēcīgās pozīcijas tirgū, vienlaikus veicot pasākumus, lai izveidotu ilgtspējīgāku būvniecības tehnikas un aprīkojuma piedāvājumu šodienai un rītdienai. Neskatoties uz to, ka tehnikas piegādes apjoms Ķīnas tirgū ir samazinājies par 27 %, to ir labi kompensējis tirdzniecības apjomu pieaugums pārējā pasaulē. 2022. gada 2. ceturksnī kopējais neto apgrozījums bijis nemainīgs: 25 814 miljoni Zviedrijas kronu (salīdzinājumā ar 2021. gada 2. ceturksnī: 25 839 miljoniem Zviedrijas kronu) — tas saglabājies nemainīgs tirgus izmaiņu dēļ, kuru rezultātā pārdošanas apjomi ievērojami pieauga Ziemeļamerikā (par 28 %) un Dienvidamerikā (par 121 %), taču nedaudz samazinājās lielākajos tirgos — Eiropā (-2 %) un Āzijā (-24%).

Volvo CE turpina pārvarēt izaicinājumus, ko izraisījusi Covid-19 pandēmija un karš Ukrainā, gatavojoties nākotnei un nodrošinot ilgtspējīgākus risinājumus, koncentrējoties uz elektromobilitāti un tādiem pakalpojumiem, kā degvielas ekonomijas un produktivitātes uzlabošana, darba drošības, nomas un finanšu risinājumiem.

Volvo CE ir apliecinājis savu apņemšanos veidot labāku pasauli, pirmo reizi saviem klientiem piegādājot iekārtu, kas izgatavota, izmantojot fosilijas nesaturošu tēraudu, un investējot Nīderlandes uzņēmumā Limach, lai paplašinātu jau tā nozarē vadošo elektrotehnikas modeļu portfeli.

Volvo CE prezidents Melkers Jernbergs saka: “Pateicoties mūsu darbinieku un piegādes partneru smagajam darbam, mēs izbaudām pārliecinošu sniegumu ar stabiliem pārdošanas rezultātiem, kas ir līdzvērtīgi pagājušajā gadā sasniegtajiem. Ar savu apņemšanos paplašināt savu elektromobilitātes piedāvājumu un rīkoties, lai mūsu klientiem nodotu ilgtspējīgākus būvniecības risinājumus, mēs ne tikai saglabājam spēkus neparedzamās globālās perspektīvas apstākļos, bet arī esam gatavi izaugsmei.”

Būvniecības aktivitāte lielākajā daļā tirgu saglabājusies labā līmenī, ko veicināja gan komerciālais sektors, gan notiekošās investīcijas infrastruktūrā. Lai gan Ķīnas tirgus kritās zemākas ekonomiskās aktivitātes un cenu spiediena dēļ, Āzijā, ārpus Ķīnas, tā vietā bija vērojama spēcīga izaugsme galvenajos tirgos, ko atbalstīja valdības veiktās investīcijas un augstās preču cenas. Pastāv nepieciešamība atjaunot un paplašināt novecojušo infrastruktūru daudzās pasaules valstīs, Dienvidamerikas tirgū saglabājoties labvēlīgai tendencei ar augstu preču pieprasījumu. Lai gan būvniecības aktivitāte gan Eiropā, gan Ziemeļamerikā otrajā ceturksnī saglabājās augsta, kopējos piegādes apjomus ietekmēja dažādi ierobežojumi, kas kavēja gan preču pieejamību, gan piegādes ķēžu darbību.

Volvo Construction Equipment neto apgrozījums pēc tirgus, miljonos Zviedrijas kronu (SEK). 


Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti