Septiņsimtā, SIA Swecon klientiem Latvijā piegādātā, jaunā Volvo tehnikas vienība ir asfalta ieklājējs Volvo P6820D! JAUNUMI

Volvo būvtehnikas pārstāvim SIA Swecon 20 gadi Latvijā!

2021. gada 4. oktobrī Volvo Construction Equipment (Volvo CE) pārstāvniecība Latvijā SIA Swecon svinēja savas pastāvēšanas 20 gadu jubileju. Kopš dibināšanas 2001. gada oktobrī, uzņēmums ir audzis līdz 28 darbinieku kolektīvam, no kuriem vairāk kā puse ir kvalificēti servisa mehāniķi. Šobrīd klientus visā Latvijā apkalpo jau 10 mobilā servisa vienības, un papildus centrālajam birojam Rīgā, Granīta ielā 12, uzņēmumam ir arī divi reģionālie atbalsta punkti – Liepājā un Madonā.

Swecon aizsākumi meklējami Zviedrijas lauksaimniecības vēsturē, kad 1880. gadā Skāraborjas lēnē tika izveidotas pirmās, kooperatīviem līdzīgās, lauksaimnieku apvienības. Šo apvienību mērķi, cita starpā, bija lauksaimniecības produkcijas kvalitātes kontroles uzlabošana, iegādes cenu un transportēšanas izmaksu samazināšana un pieredzes apmaiņas uzlabošana starp lauksaimniekiem. Svenska Lantmännens Riksförbund (SLR) bija kopīga organizācija visām lauksaimnieku apvienībām un 1943. gadā, kad šis kooperatīvs iegādājās uzņēmumu AB Slöörs Maskinen, sāka darboties SLR tehnikas nodaļa. 

1946. gadā SLR noslēdza pirmo vienošanos – kooperatīva līgumu – par sadarbību ar 1932. gadā Eskilstunā, Zviedrijā, dibināto traktortehnikas un iekārtu ražotāju Bolinder-Munktell (BM), lai uzsāktu tirgot BM traktorus Ziemeļzviedrijā. Vēlāk, 1950. gadā uzņēmumu Bolinder-Munktell iegādājās AB Volvo un 1962. gadā SLR ieguva tiesības tirgot Volvo BM traktorus visā Zviedrijā. Kopš tā laika vietējo lauksaimnieku apvienības darbojās kā neatkarīgi Volvo traktoru (un vēlāk – Volvo būvtehnikas) dīleri.

Swecon kā Lantmännen grupas uzņēmums tika izveidots 1999. gada 1. janvārī, apvienojoties 10 neatkarīgiem izplatītājiem. Šīs apvienošanās pamatā bija spēcīgā Volvo Construction Equipment (Volvo CE) dīleru klātbūtne lielākos tirgos. Kopš tā laika Lantmännen savu darbību tehnikas tirdzniecībā strukturē divos atsevišķos uzņēmumos, kuri nodarbojas ar, attiecīgi – lauksaimniecības tehnikas un būvtehnikas tirdzniecību. 

2002. gadā Swecon kļuva par Volvo Construction Equipment dīleri Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, vēlāk – arī Vācijā. Šobrīd Swecon uzņēmumos visā Eiropā strādā vairāk kā 1200 darbinieku, tajā ir aptuveni 100 servisa centru (tai skaitā servisa partneri) un klientus apkalpo vairāk nekā 400 mobilās servisa vienības. Papildus tehnikas, iekārtu un rezerves daļu tirdzniecībai, servisa pakalpojumiem, tehnikas finansēšanas pakalpojumiem, Swecon speciālisti sniedz arī apmācības un konsultācijas klientiem par Volvo tehnikas izmantošanu un ar to saistītiem jautājumiem. 

Kopš SIA Swecon dibināšanas, klientiem Latvijā ir piegādātas vairāk kā 700 jaunas Volvo būvtehnikas un ceļu būves tehnikas vienības. Šo gadu laikā ir uzkrāta vērtīga pieredze, kas palīdz uzņēmumam nodrošināt teicamus pakalpojumus saviem klientiem un ar pārliecību raudzīties nākotnē. 

Septiņsimtā, SIA Swecon klientiem Latvijā piegādātā, jaunā Volvo  tehnikas vienība ir asfalta ieklājējs Volvo P6820D!



Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti