SIA Swecon ir kļuvis par Somijas ražotāja Allu oficiālo pārstāvi Latvijā

Sākot ar 2023. gada augustu, industriālās tehnikas ražotāja Volvo oficiālais pārstāvis Latvijā SIA Swecon ir kļuvis arī par vienīgo oficiālo Somijā ražotā industriālā, zemes darbu un vides apsaimniekošanas aprīkojuma Allu pārstāvi Latvijā.

Allu Finland Oy ir 1985. gadā dibināts privāts Somijas uzņēmums, kas specializējas zemes darbiem un vides apsaimniekošanai paredzēta aprīkojuma projektēšanā, ražošanā un izplatīšanā.Tas bija viens no pirmajiem Somijas uzņēmumiem, kas pievērsa pastiprinātu uzmanību vides apsaimniekošanas tehnoloģiju attīstīšanai. Lai gan kopš uzņēmuma dibināšanas 1985. gadā ir pagājis salīdzinoši īss laika sprīdis – tikai 38 gadi, šajā laikā Somijā jau ir notikušas ievērojamas pārmaiņas ar vides apsaimniekošanu saistītajā likumdošanā, videi draudzīgāku tehnoloģiju izmantošanā, tāpat arī cilvēku un uzņēmumu attieksmē pret vides aizsardzību kopumā. Allu Finland Oy ir piedalījies šajos notikumos – gan vērojot un līdzdarbojoties šajās pozitīvajās pārmaiņās līdz ar pārējo Somijas sabiedrību, gan ražojot videi draudzīgu aprīkojumu, tā sniedzot spēcīgu ieguldījumu starptautiski atzītas, videi draudzīgas uzņēmējdarbības attīstībai Somijā. 

Šobrīd vairāk kā 95% no Allu Finland Oy apgrozījuma nodrošina produktu eksports, jo, papildus Allu galvenajai mītnei Somijā, uzņēmumam ir pārstāvniecības arī Zviedrijā, Vācijā, Francijā, ASV un Ķīnā, kā arī plašs dīleru tīkls vairāk kā 30 valstīs.


Allu kausi un aprīkojums ir paredzēti dažādu materiālu apstrādei, atdalīšanai, šķirošanai, sajaukšanai un drupināšanai, un tiek izmantots dažādos tautsaimniecības segmentos – lauksaimniecībā, ainavu veidošanā, būvniecībā un ēku nojaukšanā, rūpniecībā, karjerizstrādē, kalnrūpniecībā, atkritumu pārstrādē, kokapstrādē un citos. Tipiskākās nozares, kurās šis aprīkojums tiek izmantots, ir, piemēram – augsnes un atkritumu materiālu pārstrāde, piesārņotas augsnes apstrāde, atkritumu pārveidošana otrreiz izmantojamā materiālā. 


Allu produktu klāstā ietilpst: sijāšanas un drupināšanas kausi, kas paredzēti plaša spektra materiālu sijāšanai un atdalīšanai, drupināšanas kausi 8 – 33 tonnu ekskavatoriem materiāla drupināšanai objektā, aprīkojums materiāla sablietēšanai un saspiešanai, un, lielākiem projektiem – Allu augsnes uzlabošanas sistēma materiāla sajaukšanai un augsnes stabilizēšanai, kā arī M-sērijas drupināšanas un sijāšanas kausi, kas paredzēti tehnikai virs 50 tonnām.

Latvijā zīmola Allu produkcija ir pazīstama jau vairāk kā 15 gadus – Allu drupināšanas un sijāšanas kausus izmanto ceļu būves, karjerizstrādes, kokapstrādes un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi visā Latvijā. Kopš šī gada augusta visu Allu produkciju Latvijas teritorijā pārstāv SIA Swecon, kas turpmāk būs vienīgais oficiālais Allu produktu izplatītājs Latvijā, piegādājot klientiem arī oriģinālās Allu rezerves daļas un nodrošinot garantijas un pēc-garantijas servisu.

Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti