Bauma 2022 pārsniedz cerības!

Kad Messe München teritorija uz septiņām pilnām dienām kļūst par celtniecības tehnikas nozares centru, beidzot atkal notiek Bauma. Šoreiz izstādē Minhenē, kas notika no 24. līdz 30. oktobrim, ieradās aptuveni 3200 izstādes dalībnieki no 60 valstīm (2019.gadā: 3684 izstādes dalībnieki no 63 valstīm) un vairāk nekā 495 000 apmeklētāju no vairāk nekā 200 valstīm (2019.gadā: 627 603 apmeklētāji no vairāk nekā 200 valstīm).

Bauma 2022 pārstāvētākās izstādes dalībnieku valstis bija: Vācija, Itālija, Turcija, Lielbritānija un Ziemeļīrija, Nīderlande, Francija, ASV, Austrija, Spānija un Ķīna. Starptautisko izstādes dalībnieku īpatsvars bija gandrīz 65 procenti.

Par pasākumu atbildīgais Messe München izpilddirektors Stefans Rummels ir gandarīts: “Šī Bauma atkal ir radījusi entuziasmu un valdzinājumu! Pēc tam, kad pasaule ir būtiski mainījusies pēc pēdējās izstādes 2019.gadā, mēs esam patiesā sajūsmā, jo Bauma 2022 pierāda, ka izstāde joprojām ir būvniecības un aprīkojuma nozares centrālais notikums – pateicoties mūsu klientu inovācijām, biznesa darījumiem un lielajam apmeklētāju skaitam no visas pasaules."


Cerības ievērojami pārsniegtas

Tas ir tāpēc, ka Bauma parādīja savu ierasto spēku pat šajos nemierīgajos laikos, kā apstiprina Domeniks Rukolo, Wirtgen Group CSO un John Deere globālās būvniecības aprīkojuma pārdošanas, mārketinga un produktu atbalsta vecākais viceprezidents: “WIRTGEN GROUP kopīgajam startam ar John Deere bija nepārspējami panākumi. Interese par mūsu uzņēmumu un mūsu novatoriskajiem un ilgtspējīgajiem produktiem bija vienkārši milzīga. Mūsu dalība nozares vadošajā izstādē bija veiksmīgākā WIRTGEN GROUP pastāvēšanas vēsturē.” Arī Liebherr direktoru padomes loceklis Stefans Ginters pauž gandarījumu: “Bauma mums izrādījās ļoti veiksmīga. Mēs radījām lielu entuziasmu auditorijā. Sarunas bija izcilas. Jau tagad ar nepacietību gaidām nākamo Baumas izstādi.” Freds Kordess, Zeppelin (CAT) valdes priekšsēdētājs, piebilst: "Bauma bija jau sen gaidīta — par to liecina mūsu stenda milzīgais apmeklētāju pieplūdums un neparasti lielā interese par Cat celtniecības tehniku un Zeppelin pakalpojumiem."

Arī biznesa darījumu ziņā Bauma vēlreiz pierādīja, ka tā ir platforma visai nozarei. Aleksandrs Grešners, Wacker Neuson Group pārdošanas vadītājs, stāsta: “Mūsu stendā pulcējās daudz apmeklētāju, un mums bija daudz ļoti labu un interesantu diskusiju. Jau pirmajās izstādes dienās mēs spējām sasniegt pārdošanas panākumus tādā pašā līmenī kā 2019. gadā un vairāk.” Līdzīga pieredze bija arī PERI īpašniekam Aleksandram Švēreram, kurš teica: “Visa komanda ļoti vēlējās redzēt, kā izstāde attīstīsies šajos grūtajos laikos. Bet jau pēc pirmās dienas bija skaidrs, ka šī Bauma būs viennozīmīga veiksme. Īpaši jāatzīmē sarunu, kuras mums bija visas nedēļas laikā, kvalitāte: tās bija izcilas visos aspektos. Un ko es noteikti vēlos pieminēt: mēs parakstījām vairākus ļoti nozīmīgus līgumus tieši izstādē. Īsāk sakot, Bauma 2022 vairākkārt pārspēja mūsu cerības.”

Messe München līdzdirektoriem Stefanam Rummelam un Dr. Reinhardam Feiferam patīk dzirdēt šādus vērtējumus: “Šajos sarežģītajos laikos Bauma ir raidījusi spēcīgu signālu izstāžu sektoram: nozarēm ir nepieciešami tieši šādi klātienes pasākumi, kur ikviens var iepazīt produktus un piedalīties klātienes sarunās.”

Koncentrēšanās uz nākotni

Taču Bauma ne tikai demonstrēja savu spēku kā nozares biznesa platforma, izstāde attaisnoja arī savas līderpozīcijas nozares nākotnes mērķu noteikšanā. Franz-Josef Paus, Paus Maschinenfabrik GmbH rīkotājdirektors un Bauma konsultatīvās padomes priekšsēdētājs: “Mēs esam ļoti apmierināti. Izstāde bija ļoti populāra mūsu klientu un viesu vidū. Digitalizācija un automatizācija ir tēmas, kas dominēja izstādē, un šī tendence ir neatgriezeniska. Vācijas Inženierzinātņu federācijas (VDMA) Būvmašīnu un būvmateriālu asociācijas rīkotājdirektors Joahims Šmids to apstiprina, sakot: “Izstādes dalībnieki piedāvāja risinājumus, kas palīdzēs pārvarēt pašreizējos izaicinājumus saistībā ar CO2 neitralitāti, kā arī kvalificētu darbinieku trūkuma problēmu, izmantojot automatizāciju un digitalizāciju. Tā ir nākotne.”

Nākamā Bauma notiks Minhenē no 2025. gada 7. līdz 13.aprīlim.


Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti