Jaunums rokas instrumentu pasaulē – Wacker Neuson elektriskā reversā vibrobliete APU3050e

Ar 2022. gada septembri ražotājs Wacker Neuson piedāvā inovāciju rokas instrumentu jomā būvniecības un ceļu būves profesionāļiem – pirmo elektrisko reverso vibroblieti 200 kilogramu svara kategorijā.

Pateicoties tās kompaktajiem gabarītiem, bezsiksnas piedziņai un elektriskās baterijas darbības ilgumam, šīs vibroblietes pielietojuma iespējas dažādos objektos ir plašākas, nekā šīs pašas svara kategorijas iekšdedzes dzinēja vibroblietēm, pie tam – ar mazākām ekspluatācijas un servisa izmaksām.

SIA Alfis Wacker Neuson produktu pārstāvis Aigars Stiuka stāsta, ka ražotājs šo produktu prezentējis nupat aizvadītajā izstādē Bauma 2022: “Šī ir Wacker Neuson pirmā elektriskā reversā vibrobliete 200 kg kategorijā – tās darba virsmas platums ir 50 cm, triecienspēks ir 30 kN, un tai ir 212 kg svars, kas ir ļoti efektīvs komplekts vibroblietei šajā kategorijā. Jo mazāks ir vibroblietes svars, jo mazāki ir arī tās nodrošinātā sablīvējuma rādītāji, taču šī vibrobliete ir ļoti labs vidusceļš – tai ir visi priekšnosacījumi, lai sasniegtu augstus sablīvējuma rādītājus.

Elektriskā baterija ļauj šai vibroblietei strādāt 25 min bez pārtraukuma. Baterijas darbības laiks, protams, ir atkarīgs arī no grunts īpašībām un apkārtējās temperatūras, taču vidēji tas ir 25 min, kas ir ļoti labs rādītājs – teju pusstundu ir iespējams nepārtraukti strādāt. Nozīmīgs pluss ir arī tas, ka šīs vibroblietes akumulatoru ir iespējams izmantot arī pārējiem ražotāja Wacker Neuson piedāvātajiem elektroinstrumentiem.

Pie tam – bezsiksnas piedziņa ļauj šai vibroblietei strādāt dažādos slīpumos, kur iešdedzes dzinēja vibroblietes saskaras ar palielinātiem dzinēja siksnas nodiluma riskiem. Savukārt, kompaktie gabarīti un uzlabotā manevrētspēja ļauj tai strādāt arī šaurākās vietās, un tā būs ideāla darbam zem dažādām konstrukcijām. Runājot par šī instrumenta ekspluatācijas un uzturēšanas izmaksām – šī instrumenta īpašniekam ekonomija būs ievērojama, jo nav degvielas izmaksu, un servisa izmaksas ir par 80% zemākas, nekā vibroblietei ar iekšdedzes dzinēju. Klientiem Latvijā šī elektriskā vibrobliete būs pieejama ar 2023. gada sākumu.”

Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Elīna Treimane

Saistītie raksti