Caterpillar® vidējās klases buldozeri papildināti ar tehnoloģiju uzlabojumiem

Industriālās tehnikas ražotājs Caterpillar® ir paziņojis par diviem tehnoloģiju pakešu jauninājumiem Cat vidējās klases buldozeriem.

* Cat® D4 – Cat D7 buldozeriem tagad standarta aprīkojumā ir Cat® Assist komplekts ar ARO funkciju komplektu
* Cat® D4, D5 un D6 buldozeriem tagad ir pieejama jauns Cat® Grade ar 3D Ready opciju
* Izmaiņas arī Cat® D4 – D7 nākāmās paaudzes buldozeru tehnoloģijās


Cat® Assist ar ARO funkciju komplektu, kas Cat® D4, D5, D6, D6XE un D7 buldozeru modeļos līdz šim jau bija pieejams kā papildaprīkojums, sākot ar 2024. gadu tiks iekļauts šo modeļu standarta aprīkojumā. 

Savukārt, jaunais Cat® Grade ar 3D Ready opciju D4, D5 un D6 buldozeru modeļiem sniegs lielāku elastību tiem klientiem, kuri šos modeļus vēlas aprīkot ar Cat® Grade 3D pilnīgā pakāpē.

Cat® D4, D5, D6, D6XE un D7 buldozeru standarta aprīkojumā iekļautais Cat® Assist ar ARO funkciju komplektu nodrošina to, ka šos buldozerus tagad ir viegli papildināt ar Cat® Grade 3D, un tiem jau standarta aprīkojumā ir pieejamas vairākas operatora asistējošās sistēmas, tai skaitā:

* Stable Blade – palīdz kontrolēt buldozera lāpstas pozīciju
* Traction Control – pretslīdes kontrole, kas palīdz samazināt kāpurķēžu nodilumu
* Auto Carry – palielina lāpstas slodzi
* Blade Load Monitor – atbalsts operatoram produktivitātes uzlabošanai
* Slope Assist TM – notur lāpstas asmeņus vajadzīgajā leņķī bez GPS palīdzības
* Steer Assist – stūrēšanas palīgs, kas automātiski saglabā stūrēšanu taisnā virzienā
* ARO – uz tehnikas vienības uzmontēti sensori (IMU), savietojamībai ar GPS


Cat® Grade ar 3D sistēmu izmanto GPS signālu, lai automātiski pielāgotu lāpstas pacelšanas un slīpuma kustības, tā palīdzot operatoram ietaupīt laiku, koncentrēties uz virsmas dizaina veidošanu, novērst kļūdas un neprecizitātes, tā novēršot arī liekus izdevumus un materiāla zudumus. Jaunā Cat® Grade ar 3D Ready opciju ietver visu 3D sistēmai nepieciešamo aparatūru, un tā šiem modeļiem ir uzstādīta un pārbaudīta jau rūpnīcā. Šajā sistēmā ir iekļauti iebūvētie sensori, GNSS antenas un uztvērēji, kā arī 10 collu (25,4 mm) skārienjūtīgs displejs. Tas ļauj šādu, ar 3D Ready sistēmu aprīkotu, tehnikas vienību vajadzības gadījumā ātri papildināt līdz pilnīgai 3D sistēmas pakāpei.

Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti