John Deere JD 622GP greideris JAUNUMI

John Deere greideri tagad ir pieejami arī Latvijā!

2021. gada decembrī Latvijā ieradās pirmais John Deere greideris Baltijas valstīs – JD 622GP, tā paplašinot Wirtgen Latvia piedāvāto tehnikas vienību klāstu.

Šogad aprit 5 gadi, kopš 2017.gadā viens no ceļu būves tehnoloģiju pionieriem – Vācijā dibinātā, starptautiski atpazīstamā un cienītā ceļu būves tehnoloģiju ražošanas uzņēmumu grupa – Wirtgen Group, kļuva par ASV lauksaimniecības, mežsaimniecības un industriālās tehnikas un komponenšu ražošanas uzņēmumu korporācijas John Deere Group daļu.

Pateicoties visu šo zīmolu – Wirtgen, Vögele, Hamm, Kleemann, Benninghoven un John Deere – apvienošanai, arī Wirtgen Latvia saviem klientiem spēs piedāvāt tehniku visam ceļu būves procesam no A līdz Z – sākot ar tehniku materiālu ieguvei, John Deere zemes darbu tehniku ceļu izbūvei, un Wirtgen Latvia piecu, jau tradicionāli pārstāvēto, zīmolu tehnikas vienības asfaltēšanas darbiem.

John Deere JD 622GP greideris ir 17-19 tonnu klases tehnikas vienība, ar John Deere Power Tech™ PSS 6.8L, EU Stage V izmešu normu prasībām atbilstošu 6-cilindru dzinēju, 6 riteņu piedziņu, un apvienoto stūres un džojstika vadību. John Deere greideru saimē tas ir mazākais modelis, taču, pateicoties tā svaram, kas, atkarībā no komplektācijas un papildaprīkojuma var sasniegt pat 19 572 kg, Latvijas tirgū JD 622GP ierindosies smagāko greideru vidū.


Kā stāsta Wirtgen Latvia pārdošanas vadītājs Kārlis Mednieks: “Protams, šī viena tehnikas vienība – tas ir tikai pats sākums. Pakāpeniski Latvijā ienāks arī pārējās John Deere zemes darbu un ceļu būves tehnikas grupas, kas līdz šim mums nav bijušas pazīstamas – buldozeri, ekskavatori, pašizgāzēji, kompaktiekrāvēji, frontālie iekrāvēji. Kāpēc šis process sākas tieši ar greideri? Tas īstenībā ir ļoti vienkārši un loģiski – jo greideris ir tā vienība, kuras līdz šim mums vitāli trūka, lai nodrošinātu pilnu tehnoloģisko procesu ceļa nesošās kārtas sagatavošanā.”

Zīmīgi, ka, līdz ar pirmās John Deere tehnikas vienības ierašanos Latvijā, sākusies arī pakāpeniska pāreja uz John Deere dzinējiem arī citās Wirtgen Latvia līdz šim pārstāvētajās tehnikas grupās. Wirtgen Latvia servisa vadītājs Jānis Gatiņš stāsta: “Tā kā tagad esam John Deere sastāvā, tad protams, ka John Deere kā ražotājs vēlas, lai visai Wirtgen Group pārstāvētajai tehnikai notiktu pāreja uz John Deere dzinējiem. Tam ir loģisks pamatojums, un tas arī ievērojami atvieglotu mūsu servisa darbu. Šobrīd ir runa par dzinēja maiņu vienam Vögele asfalta ieklājējam, diviem Hamm veltņiem un pāris mazajām Wirtgen asfalta frēzēm. Ja līdz šim John Deere ir pieraduši būvēt dzinējus traktoriem, tad tagad tie ir jāpielāgo asfaltēšanas tehnikas specifikai un izmēriem.”

Uzzināt vairāk par John Deere 622 GP greideri, kā arī aplūkot, izmēģināt un iegādāties šo tehnikas vienību ir iespējams, sazinoties ar Wirtgen Latvia pārstāvjiem.

Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Elīna Treimane

Saistītie raksti