Komatsu paziņojis par kalnrūpniecības tehnikas un iekārtu ražošanas uzņēmuma GHH Group GmbH iegādi

2022. gada 20. decembrī industriālās tehnikas ražotājs Komatsu nāca klajā ar paziņojumu, ka ir vienojies par Gelzenkirhenē (Vācijā) bāzētā pazemes kalnrūpniecības tehnikas, tuneļu izbūves un īpašo civilās inženierijas iekārtu ražošanas uzņēmuma GHH Group GmbH iegādi.

GHH ir dibināts 1960-tajos gados un šobrīd ir daļa no Vācijas Schmidt Kranz uzņēmumu grupas. GHH piedāvā plašu iekārtu spektru, īpašu uzmanību pievēršot iekrāvējiem (LHDs) un pašigāzējiem vidējā slāņa iežu ieguvei. Uzņēmums nodrošina saviem klientiem arī rezerves daļas un servisa pakalpojumus katras tehnikas vienības un iekārtas darbmūža garumā. Līdz ar šo vienošanos, Komatsu pievienos GHH rūpnīcas un pārbūves ražotnes svarīgākajos tirgos kā papildinājumu savam jau tā spēcīgajam produktu piedāvājumam un talantīgo darbinieku komandai.

“Mēs esam ļoti priecīgi par šo vienošanos, jo tā dos Komatsu lieliskas iespējas – gan paplašināt savu piedāvājumu kalnrūpniecības segmentā, gan attīstīt jaunus produktus – sinerģijā ar Komatsu esošo produktu klāstu un sadarbībā ar talantīgo Komatsu darbinieku komandu,” atzīmēja Komatsu Mining Corp. prezidents un CEO Pīters Saldits (Peter Salditt). “Pievienojot GHH rūpnīcas un pārbūves ražotnes svarīgākajos tirgos Eiropā, Dienvidāfrikā, Indijā un Čīlē mūsu esošajām iespējām, mēs stiprināsim Komatsu produktu un pakalpojumu klāstu, kas pieejams mūsu klientiem.”

Komatsu ir apņēmies arī turpmāk nodrošināt GHH līdz šim sniegto lielisko servisu, un, kā jau parasti pēc uzņēmuma pārpirkšanas, plāno šo biznesu arī attīstīt. Abu uzņēmumu darbinieki strādās apvienotā komandā, lai paplašinātu Komatsu pazemes kalnrūpniecības tehnikas un iekārtu piedāvājumu, un palielinātu šo produktu pieejamību klientiem jaunās tirgus teritorijās.

“GHH ir sajūsmā par iespēju uzsākt jaunu ceļojumu kopā ar vienu no spēcīgākajiem spēlētājiem kalnrūpniecības pasaulē. Šī sadarbība mūsu cilvēkiem un mūsu produktiem nozīmē milzīgas pārmaiņas – tādas attīstības un izaugsmes iespējas, par kādām mēs agrāk pat sapņot nevarējām,” ir pārliecināts GHH Grupas CEO, Jans Pecolds (Dr. Jan Petzold). “Šis ir nākamais loģiskais solis, kas ir nepieciešams, lai mēs kļūtu par patiesi globālu spēlētāju, un mēs ar prieku pievienosimies Komatsu ģimenei!”

Plānots, ka GHH iegādes oficiālā procedūra tiks pabeigta 2023. gada pirmajā pusē. Pašreizējā, uzņēmuma vadības vidējā termiņa plāna (DANTOTSU Value Together, to The Next for sustainable growth) ietvaros Komatsu strādā, lai paplašinātu savu piedāvājumu pazemes kalnrūpniecības cieto iežu ieguvei – tiek izstrādātas jaunas iekārtas, pilnveidoti procesi un tehnoloģijas, kas perspektīvē palīdzēs kalnrūpniecības uzņēmumiem strādāt jaunā kvalitātē, vienlaikus saglabājot ilgtspējīgu vidi arī nākamajām paaudzēm.

Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Elīna Treimane

Saistītie raksti