Oktobra sākumā uzņēmēji tiksies tehnisko nozaru biznesa izstādē “Lauksaimniecības un meža tehnika 2022”

Biznesa centrā RĀMAVA no 06. līdz 08. oktobrim norisināsies gadskārtējā izstāde "Lauksaimniecības un meža tehnika 2022", kas jau 31. rudeni pēc kārtas pulcēs lauksaimniecības, mežsaimniecības, infrastruktūras, celtniecības un transporta jomas profesionāļus un citus interesentus. 

Izstāde sniegs iespēju klātienē vienuviet novērtēt dažāda veida un pielietojuma tehnikas un transporta jaunumus, saistītās tehnoloģijas un pakalpojumus, izvēlēties atbilstošus risinājumus efektīvākam darbam, konsultēties par valsts atbalsta programmām un citām aktualitātēm nozarē, kā arī rast jaunas idejas biznesa izaugsmei.

Aktuālais vienuviet – risinājumi ražīgākam darbam un tikšanās ar nozares profesionāļiem.

Laiks ir viens no vērtīgākajiem uzņēmēja resursiem, un biznesa izstādes palīdz laiku izmantot produktīvi, jo aktuālo un noderīgo ir iespēja novērtēt un izvēlēties vienuviet. Iepriekšējā izstādē veiktajā apmeklētāju aptaujā 86% aptaujāto atzina, ka viņiem ir svarīga izstādes norise klātienē, jo tas ļauj izstādes laikā "aptaustīt" tehnikas jaunumus, personīgi satikt uzņēmumu pārstāvjus, ekspertus un citus uzņēmējus, lai apmainītos ar pieredzi.


“Ņemot vērā pasaulē notiekošo, jau divus gadus tehnikas pasūtījumu izpildes laiks ir būtiski pagarinājies. Šobrīd, atkarībā no tehnikas veida, pasūtījuma izpildes laiks var būt no dažām nedēļām, vai mēnešiem, līdz – noteiktos segmentos – pat gadam un ilgāk. Arī tehnikas cenas joprojām ir iespējams prognozēt īsā, bet ne ilgā periodā. Sagaidāms, ka līdzīgs svārstīgums un mainība būs arī nākamajā gadā. Tāpēc, lai darbam nepieciešamo tehniku varētu pagūt piegādāt līdz nākamā gada celtniecības un būvniecības sezonas sākumam, uzņēmēji tiek aicināti lēmumu par tehnikas izvēli, iegādi un pasūtīšanu pieņemt laicīgi,” stāsta Biznesa centra RĀMAVA vadītājs Gusts Lūsis.


Oktobra sākumā izstādes laikā RĀMAVĀ ar tehnoloģiju jaunumiem apmeklētājus iepazīstinās un konsultēs vairāk nekā 200 organizāciju un uzņēmumu. Klātienē varēs apskatīt un novērtēt dažādu zīmolu celtniecības un būvniecības tehniku un aprīkojumu – sākot ar dažāda izmēra traktortehniku, universālajiem iekrāvējiem, ekskavatoriem, darba platformām un pacēlājiem, dažāda izmēra un pielietojuma kausiem, ģeneratoriem, mazo celtniecības tehniku un mehāniskiem instrumentiem, darba instrumentiem un apģērbiem.



"Pieprasījums pēc Manitou tehnikas šogad ir izteikti lielāks, un jau pirmajos 7 mēnešos jauno teleskopisko iekrāvēju tirgus par 30% pārsniedz iepriekšējo 10 gadu vidējo tirgus līmeni. INTRAC Latvija SIA jau šobrīd ir izvietojis pasūtījumus visam 2023. gadam. Uzņēmējiem, kuri vēlas iegādāties jaunu Manitou tehniku un sākt strādāt jau pavasarī, šobrīd ir pēdējais laiks, lai veiktu rezervācijas. Piedāvājumā ir gan celtniecības, gan lauksaimniecības (kraušanai paredzēta) pacēlājtehnika. INTRAC Latvija ir arī plašākais piedāvājums Baltijā lietotai Manitou tehnikai visās cenu kategorijās. 
Izstādē oktobrī būs iespēja tikties ar Manitou speciālistiem, kas piemeklēs uzņēmēju vajadzībām atbilstošāko tehnikas vienību, kā arī informēs par iespējami ātrāko piegādes laiku klienta saimniecībā vai objektā." - stāsta Pāvels Vabeļs, Manitou pacēlājtehnikas pārdošanas vadītājs (INTRAC Latvija SIA).


Nozares uzņēmējiem aktuāls būs arī transports darbam un atpūtai. Izstādē varēs izvēlēties komercauto un kravas mašīnas (t.sk. vilcējus, puspiekabes), vieglās automašīnas dažādām vajadzībām un gaumēm, kvadriciklus un apvidus visurgājējus, kā arī visu ar transportu saistīto – papildaprīkojumu, piekabes, rezerves daļas, riepas, smērvielas un eļļas, un degvielas uzglabāšanas risinājumus.


"Uzņēmums Baltic Tractor SIA, kura piedāvājumā ir ekskavatori YANMAR un dakšveida pacēlāji DOOSAN, sākot ar šī gada jūliju ir kļuvis par Corvus-UTV izplatītāju Latvijā. Corvus-UTV ir Eiropā ražoti apvidus visurgājēji, kas piedāvā savā klasē, iespējams, labāko cenas un veiktspējas apvienojumu. Neatkarīgi no tā, vai tiek strādāts lauksaimniecībā, lopkopībā, mežsaimniecībā, kūdras ražošanā, vai celtniecībā, jaunais TerrainDX4 sniedz iespēju darbus paveikt ātrāk un efektīvāk. Profesionāls UTV ir radīts, lai pielāgotos tā īpašnieka darba videi. Izstādē RĀMAVĀ Baltic Tractor SIA stendā apmeklētājiem būs iespēja apskatīt un iepazīt pieejamos modeļus, kā arī pieteikties demo vai izmēģinājuma braucieniem." - Stāsta Mārtiņš Pakalns, Tirdzniecības vadītājs (Baltic Tractor SIA).


Izstādes apmeklētāji ir aicināti arī konsultēties par finansēšanas un apdrošināšanas iespējām, un apmeklēt seminārus un diskusijas par tehniskās nozarēs aktuālām tēmām, tā paplašinot zināšanas un gūstot jaunas idejas biznesa izaugsmei.


Vairāk informācijas par izstādes dalībniekiem, tehniku, tehnoloģijām un pakalpojumiem, kas tiks prezentēti izstādē, septembra otrajā pusē būs skatāma izstādes organizatora mājaslapā www.ramava.lv (sadaļā “Izstādes”), kā arī sociālajos tīklos www.facebook.com/Ramava.lv


______

Biznesa centrs RĀMAVA dibināts 1992. gadā un ir lielākais lauksaimniecības un mežsaimniecības nozares izstāžu organizētājs Latvijā. Ik gadu RĀMAVĀ notiekošajās starptautiskajās biznesa izstādēs risinājumus un idejas izaugsmei rod vairāk nekā 4000 saimniecību un uzņēmumu.

Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti