Jobsite Temp aplikācija NODERĪGI

Vögele paplašina digitālos risinājumus ceļu būvniecībā

Jaunās funkcijas WITOS Paving Docu un WITOS Paving Plus palielina darba procesa efektivitāti.

Temperatūras noteikšana reālā laikā, izmantojot viedtālruni, optimizētu asfalta ieklāšanu, loģistiku un visu darba procesa organizēšanu: Joseph Vögele AG tagad izmanto vairākas lietotājam draudzīgas jaunas funkcijas, lai pielāgotu savu digitālo dokumentāciju un procesa optimizācijas rīkus vēl precīzāk, un atbilstu darba plānotāju, būvobjekta vadītāju un asfaltēšanas komandu prasībām. 

Digitālu procesu optimizācijas risinājumi ievērojami paaugstina kvalitāti un efektivitāti ceļu būvē, bet bieži tie ir arī sarežģīti. Tāpēc jau vairākus gadus ražotājs Vögele piedāvā trīs līmeņu sistēmu ar dažādiem funkcionāliem risinājumiem. Tie ir paredzēti dažādu būvniecības projektu un lietotāju vajadzībām, un dažus no tiem var kombinēt vai paplašināt: RoadScan ļauj lietotājiem uzraudzīt asfalta ieklāšanas temperatūru visā darba teritorijā, WITOS Paving Docu dokumentēšanas rīks sagalabā un analizē gan tehniku, gan darba procesa datus, kamēr WITOS Paving Plus ir augstākā līmeņa risinājums, kas ļauj veikt asfaltēšanas procesa plānošanu un optimizēšanu reālajā laikā. Vögele tagad papildina šos trīs risinājumus, pievienojot jaunus praktiskas funkcijas, kas vienlaikus palielina lietošanas ērtumu.


Pārraugiet asfalta ieklāšanas temperatūru ar aplikāciju

Svarīgs papildinājums ir jaunā Jobsite Temp aplikācija - WITOS Paving Docu un WITOS Paving Plus lietotāji, kas izmanto arī RoadScan temperatūras mērīšanas sistēmu, var pieslēgties asfalta ieklājējam ar QR kodu un aktivizēt aplikāciju. Jobsite Temp sniedz piekļuvi būtiskai informācijai darbiniekiem, kas atrodas objektā, kā asfalta ieklājēja un veltņu operatoriem. Reālajā laikā iespējams saņemt datus par asfalta tempertūru, asfalta ieklāšanas ātrumu, ieklāšanas joslas platumu un ieklājēja atrašanās vietu. Arī veltņu operatoriem ir iespēja apskatīt savu atrašanās vietu un attālumu no ieklājēja, noteikt darba zonas. “Aplikācija Jobsite Temp sniedz asfaltēšanas komandai visaptverošu pārskatu reālajā laikā par visiem temperatūras datiem darba zonā”, saka Dr. Stephan Weller, Joseph Vögele AG Programmatūras produktu vadītājs. “Šī aplikācija mobilajām ierīcēm ar skaidrām ikonām un vienkāršu, uz izvēlnēm balstītu navigāciju, ir pielāgota tieši lietotāju vajadzībām. Galu galā, neviens nevēlas aplikāciju, kas ir sarežģīta un var būt kavēklis darbu veikšanai.” 

Aplikācija un asfalta ieklājējs tiek savienoti, izmantojot WiFi, un tādējādi var apmainīties ar informāciju starp RoadScan temperatūras mērīšanas sistēmu un viedtālruni pat tad, ja nav mobilās zonas pārklājuma. Tas tiek panākts, jo asfalta ieklājējs izveido WiFi tīklu ar darbības rādiusu aptuveni 50 - 80 m un darbojas kā serveris. 

Roadscan: automātiskās korekcijas

Vögele arī turpina uzlabot pašu temperatūras mērīšanas sistēmu. Roadscan infrasarkano staru kamera mēra temperatūru visā darba zonā aiz asfalta ieklājēja līdz 10 m. Lai izvairītos no termiskā attēla defektiem kustīgu objektu dēļ, Vögele tagad ir izstrādājusi automātisku korekciju - RoadScan sistēma salīdzina pozīciju ar četriem attēliem, kas ļauj noteikt kustīgos šķēršļus, piemēram, asfalta veltņus. Šie kļūdainie mērījumi uzreiz tiek noņemti no termālā attēla, sniedzot patiesu pārskatu par asfalta ieklāšanas temperatūru.

WITOS Paving Docu un Plus ar papildu funkcijām

Arī WITOS Paving Docu dokumentēšanas rīkam ir jaunas praktiskas iezīmes, ko lietotāji var izmantot, lai vēl labāk pārraudzītu asfaltēšanas darbus un tos analizētu. Tagad asfalta ieklājēja operatoram ir iespējams ievadīt plānotos apjomus kā asfalta daudzumu, asfaltēšanas joslas vai zonas u.c. tieši Jobsite aplikācijā, kā arī sekot to izpildei. 

Vögele ir paplašinājusi WITOS Paving Plus procesa optimizācijas risinājumu un tā atvieglojusi darbu plānotājiem un būvobjekta vadītājiem sagatavoties darbu veikšanai -  tiklīdz attiecīgie objekta dati ir ievadīti kontroles modulī, tas piedāvā risinājumu asfaltēšanas darbu veikšanai un loģistikai, ko var rediģēt. Tas ietaupa laiku un pūles un tomēr dod atbildīgajai personai iespēju pievienot savu informāciju vai komentārus.


Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti