Caterpillar® paziņo par Cat® PM300 sērijas asfalta frēžu uzlabojumiem

Jaunākajām Cat® PM310, PM312 un PM313 asfalta frēzēm ir vairāki atjauninājumi, kas palīdz uzlabot šīs tehnikas veiktspēju, lietošanas komfortu un frēzēšanas jaudu.

Palielināts maksimālais griezes moments un bruto jauda
Uzlabots dizains lielākai operatora ērtībai
Pārveidots konveijera blīvējums vieglākai materiāla pārvietošanai un materiāla uzkrāšanās samazināšanai


PM300 sērijas asfalta frēzes būs izcilas tehnikas vienības izmantošanai maza un vidēja apjoma projektos, kur nepieciešama kompakta, viegli manevrējama tehnika ar augstu ražības pakāpi. Jaunākajos PM300 sērijas modeļos ir izmantoti ES Stage V izmešu normām atbilstoši Cat C9.3B dzinēji, kas palielina šo tehnikas vienību bruto jaudu (256 kW/343 ZS) un uzlabo pieejamo griezes momentu, pamatojoties uz standarta veiktspējas testiem. Cat C9.3B dzinējs ir zemākas sarežģītības pakāpes, tam ir uzlabotas elektroniskās, gaisa un degvielas sistēmas. Vieglāka piekļuve dzinēja eļļas filtriem vienkāršo dzinēja apkopi, savukārt no vairākām daļām sastāvošie kasetņu tipa dzinēja filtri bojājuma gadījumā samazina rezerves daļu nomaiņas izmaksas, un, attiecīgi, arī atkritumu apjomu.


Veiktspēja un komforta uzlabojumi

Jaunākajām PM300 sērijas frēzēm ir uzlabota konveijera konstrukcija, tajā ir iekļauta pāreja starp primāro un iekraušanas konveijeru, uzlabojot materiāla padevi un samazinot tā uzkrāšanos uz priekšējā mašīnas rāmja. Papildu materiāla ierobežošana tiek panākta, uzlabojot labās puses sānu plāksnes funkcijas, kameras-konveijera blīvējumu, un iekraušanas konveijera lentes blīvējumu. Priekšējie ķēžu deflektori, kas novietoti piedziņas motoru priekšā, nodrošina papildu aizsardzību pret netīrumu uzkrāšanos, tā palielinot šo komponenšu kalpošanas laiku.

Operatori tagad var izsekot griešanas malai no abām mašīnas pusēm, jo kreisās puses sānu kamerai ir pievienota regulējama ekrāna vadības līnijas funkcija. Tagad arī zemes līmenī frēzes tuvumā strādājošie darbinieki ar zemes līmeņa vadības ierīci var kontrolēt tehnikas darbību šķēršļu gadījumā, uzlabojot frēzēšanas efektivitāti.

PM310, PM312 un PM313 papildaprīkojumā pieejamās plašas dispersijas LED darba gaismas un LED ceļa gaismas uzlabo drošību gan frēzēšanas laikā, gan transportēšanas laikā objekta ietvaros. Izplūdes deflektora opcija, kas sniedz iespēju to pārvietot, kamēr tas netiek izmantots, novirza izplūdes gāzes prom no apkārt esošajām ēkām un frēzes tuvumā zemes līmenī strādājošajiem darbiniekiem, tā uzlabojot darba vidi. Papildaprīkojumā pieejamais putekļu savācējs ir pārveidots, uzlabojot blīvējumu un putekļu uzsūkšanas spēju. 


Dalīties ar rakstu

Žurnālists

Žurnāls Industrija

Saistītie raksti